Jak zapojit zásuvkové obvody pro instalovaný příkon 7560W?
Peter Munka:
Citace: Pavel Horský 26.02.2019, 16:07
Elektriku údajně prováděl elektrikář, přítel její dcery, který pracuje někde v elektroúdržbě (zase ta průmyslová elektroúdržba - už jsem na tyto vykuky přímo alergický).
Nenechám ho vydechnout a rovnou mu naservíruji možnost trestního oznámení za úmyslné ublížení na zdraví s následky smrti.
Asi omdlí, ale zase alespoň bude vědět, že elektroinstala ce už nikdy ne.
1. Ma ten "elektrikar" papiere a paragraf ? Ma na 99% kvoli zamestnavatelo vi. Pre laika je to teda elekrrikar nerozlistelny od skutocneho odbornika. To je ten pripad, o ktorom vam casto pisem, rada "zavolajte elektrikara" moze skoncit aj fuserinou, laik to nepozna.
2. Policia vase trestne oznamenie pekne odlozi, oni su uz poradili s inymi vecami. Metoda "skutok sa nestal, skutok nie je trestny, je to len priestupok atd". Umyselne ublizenie ? Este vas budu stihat za ohovaranie, ak sa onen elektrikar nastve a pozna par pravnikov.
Pavel Horský:
A říkají vám něco podmínky při změně průřezu vedení? Pokud ano, pak byste se takto neptal. ;)
Pavel Horský:
Pane Munko, proto píši, že zastávám názor, aby elektrikáře doporučil přizvaný revizní technik. Myslím, že jsem to napsal dost srozumitelně.
Co se týká Policie ČR, zřejmě máte v SR jiné zkušenosti. U nás trestní oznámení na podezření s úmyslného ublížení na zdraví funguje. Již jsem měl možnost se o tom přesvědčit u jednoho kolegy z našeho kraje. Ten oznámení podal a byl to docela fofr ;)
Peter Munka:
Citace: Pavel Horský 26.02.2019, 16:19
A říkají vám něco podmínky při změně průřezu vedení? Pokud ano, pak byste se takto neptal. ;)
V com je problem ? Ak je cast vedenia s najmensim prierezom (tuna 4mm2) istena tak, aby to vyhovelo (25A), preco trvat na isteni pri prechode na mensi prierez ? Navyse, odkial viete, ze cely hlavny rozvadzac nema privod 5 x 4 a teda ziadna zmena tam nie je ?
Priklad : istic 6A ma svetlo, kabel 1.5mm2, potom povedzme krabica, kde vyuzijem nejaky stary kabel 4mm2 a opat krabica, kde prejdem na 1.5mm2. Chcete tam vrazit este jeden istic, lebo prierez ?
Pavel Horský:
Pane Munko, nezlobte se na mě, ale opravdu nemám ani čas a ani chuť vám tady cokoli vysvětlovat. Snad jen reakce na váš evidentně ne zcela šťastný myšlenkový pochod........ .. zde se jedná o rodinný dům a myslím, že docela nabušený elektrikou a vy tu píšete možnost napájení hlavního rozvaděče kabelem CYKY-J5x4mm2.
Zřejmě jiný kraj, jiný mrav.
To je tak asi vše, co bych vám ještě k vašim názorům napsal. Jdu se teď s dovolením věnovat rodině, která mi přináší zcela jistě více potěšení, než diskuse na tomto portálu.
(poklona) za pochopení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana