Jaké přepěťové ochrany vybrat do nájemního bytu?

<< < (2/9) > >>

Miroš Jan:
Osobně se domnívám, že při absenci 2 předcházejícíc h stupňů, jsou to investice nanic. (zle)

Radek Červený:
Citace: Javorsky  19.02.2019, 14:43

Placebo snad pri primem vlivu atmosferickeho prepeti, je tu ovsem i castejsi moznost ruznych spínacích prepeti, a ty spicky casem take dokazi sve...:-).
Pri ochrane drazsi elektroniky pouze koncovym stupnem doporucuji vybrat ten se zvukovou signalizaci.

Možná bych se ještě pouštěl do diskuze s polemikou, zda 1 a 2 stupeň od jednoho výrobce a třetí stupeň ve formě nějakého bastlu z Alzy nebo také od stejného výrobce. Můžeme rozebrat, zda koordinace tří stupňů od jednoho výrobce je jen marketing, nebo v praxi podložená nutnost.
Ale diskutovat o ochraně proti přepětí s vynecháním stupně 1 a 2 prostě odmítám. To je jako zasadit kytičku, místo hlíny dát do květináče štěrk a nezalévat ji a čekat, kdy vyroste.

František Šohajda:
Já jsem také za názor, bez předcházejícíc h stupňů je bezpečnější nic nedávat!!

Pavel Horský:
Rovněž zastávám názor, že bez předchozích stupňů je trojka zbytečným vyhozením peněz z okna.

Milan Hudec:
To si skutečně nemyslím.
Jsem přesvědčen, že stupeň3 dokáže zpacifikovat mnoho spínacích špiček kvůli kterým by se snížila životnost chráněného zařízení a to každý den.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana