Jaké přepěťové ochrany vybrat do nájemního bytu?
Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec 21.02.2019, 20:02
Nejsou dvojky jako dvojky, tohle je povislý pytlík s vlašákem (zle)
Zatím jsem se u NOARKU nesetkal s jakýmkoli problémem a že se zrovna v našich končinách montuje opravdu hojně. Zřejmě šikovný dealer.
Jirka Údržbář:
Poznámka k instalaci třetího stupně ochrany:
Pokud je chráněné zařízení vzdáleno od předchozího stupně přepěťové ochrany více než 10 m (po kabelu), je potřeba ochranu opakovat. Čím blíže je umístěn T3 k chráněnému zařízení, tím lepší ochrana je zajištěna.
Není dovoleno instalovat třetí stupeň blíže než 5m (po kabelu) od druhého stupně. Nebyla by zajištěna vzájemná koordinace jednotlivých stupňů a třetí stupeň by mohl být zničen.
Miroš Jan:
Citace: Jirka Údržbář 22.02.2019, 08:10
Poznámka k instalaci třetího stupně ochrany:
Pokud je chráněné zařízení vzdáleno od předchozího stupně přepěťové ochrany více než 10 m (po kabelu), je potřeba ochranu opakovat. Čím blíže je umístěn T3 k chráněnému zařízení, tím lepší ochrana je zajištěna.
Není dovoleno instalovat třetí stupeň blíže než 5m (po kabelu) od druhého stupně. Nebyla by zajištěna vzájemná koordinace jednotlivých stupňů a třetí stupeň by mohl být zničen.
Pokud si pamatuji, je tam jedna možnost, a to instalovat rázové oddělovací tlumivky. ;)
Jirka Údržbář:
To ano, ale pan Tomáš Yxcv bude ochrany T3 strkat do zásuvky, protože bydlí v pronájmu.
Možná v instalaci ochrany T3 již má (vyrábí se i provedení pod zásuvku do instalační krabice pouze se zvukovou signalizací bez kontrolky na zásuvce).
Jan Franěk:
Osobně považuji drtivou většinu prodlužováků v akcích a hobby prodejnách, za velmi rizikové. Jejich používáním, obzvláště použitím nevhodných zátěží, jejich zapojováním do série, nebo jen smotáním do prostoru kde se nekontrolují a jen na ně sedá prach, nám narůstají další a další možná rizika. Obzvlášť pokud se budeme bavit o no-name výrobcích, nebo produktech kde CE neodpovídá EU předpisům. ;)
Z tohoto pohledu upřednostňuji stupeň 3 vestavěný do zásuvky. Jako nájemník se tam v tom ale nesmíte sám vrtat. Doporučuji dohodu s nájemcem a instalaci profesionálem. Vámi prezentované produkty, jak už jsem psal, nepovažuji osobně za produkty zvedající bezpečnost, spíše naopak.
Ale je to jen můj osobní názor, i když stojící na základě zkušeností z praxe. Věřím že mnoho kolegů s tím nemá takový problém jako já a klidně vám to doporučí. Je to na vás.
Citace: Pavel Horský 22.02.2019, 07:09
Zatím jsem se u NOARKU nesetkal s jakýmkoli problémem a že se zrovna v našich končinách montuje opravdu hojně. Zřejmě šikovný dealer.
Nejde o dealera, ale o cenu. Je to pomalu to nejlevnější co se dá sehnat a alespoń trochu funguje. Na druhou stranu osobně jsem zaznamenal u Noarku poměrně vysoké procento nevyhovujících PCH. Především 4P. CO jsem se koukal tak 2P PCH Noark jsem prozatím nemusel nechat měnit. U 4P PCH mám v poznámkách že jsem nechal měnit 7 ks v období 2014-2016. To se mi u jiné značky v podobném množství ještě nestalo. V posledních 2 letech jsem vůbec Noark neměl možnost měřit/revidovat. Ale po předchozích zkušenostech produktům této firmy úplně nevěřím. Jinými slovy, nepovažuji je za TOP produkty na našem trhu. Mezi ty patří dle mého mnoho jiných firem a osobně je budu i nadále upřednostńovat před Noarkem, ETI, ............. a atd. Brzdy do auta také nekupuji ty nejlevnější co se dají sehnat na webu, ale pečlivě vybírám dle vlastností. Přece jenom chráním sebe a svou rodinu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana