Jaké přepěťové ochrany vybrat do nájemního bytu?
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský 20.02.2019, 07:13
... a tři stupně správně instalované od DEHN prostě stačí a obával bych se snad jen samotného ďábla ;)
Tady je velmi důležité to, co jsem si dovolil zvýraznit!
Potkávám nemálo přepěťověk instalovaných tak, že jsou to v podstatě vyhozené prachy...
I když jsou od TOP výrobců
Pak bych to neformuloval tak, že 3 stupně nestačí, ale že těm 3 stupňům není dovoleno ukázat co dokážou...
Pavel Horský:
Jirko, proto jsem to taky tak formuloval.
Já ještě v domovních rozvaděčích neviděl dobře instalované svodiče.
rozvaděče si skládají z 99% sami elektrikáři provádějící rozvody elektroinstala ce a ti jen tuší, natož aby věděli. Pak se diví, když přijede Horác na revizi a je nepříjemný. Chce blbosti, jakými jsou PD, certifikace, prohlášení o shodě, výrobní štítky atd. atd.
Joooo, to jsou ti kluci z elektroúdržby. Mají přece padesátku, el. kladivo za 1500,-Kč, hřebíky, fanku, špachli a brašnu s nářadím. Znalosti však minimální, končící s informacemi, které mají jen z doslechu. Vždy se mi chce zvracet!
Javorsky:
Citace: Pavel Horský 20.02.2019, 07:13
To by mě zajímal ten katastrofický scénář, kdy by nestačili tři stupně........ .... Myslím, že se nad celým vláknem zbytečně vznáší velký bubák.
Ze mě....jen poslední stupeň nestačí, funguje možná jako placebo a tři stupně správně instalované od DEHN prostě stačí a obával bych se snad jen samotného ďábla ;)
Jiste jste si vsiml pane Horsky, ze jsem citoval tazatele a nikoliv prirucku DEHN.
Pan Tomas123 o prvnich stupnich nevi nic, ja taky ne, a predpokladam ze jako najemnik nezna ani stav vnejsi ochrany.
Podivejte se pozorne na muj prispevek, a najdete v nem slovo "moznost".
Odkud tedy berete tu jistotu, ze panu Tomasovi123 budou proste stacit tri spravne instalovany stupne od DEHN, kdyz o vnejsi ochrane najemniho bytu take nevite nic?
Nebo se jen nedrzite tematu, mluvite o necem zcela jinem, a to vas pak chapu. Akorat je to pak opravdu tezky diskutovat vecne ke konkretni otazce :-(.
Jinak, tri stupne jsou vzdy pouze soucasti komplexni ochrany pred ucinky blesku, a ja jen aby to nekdo nevzal jako dostacujici reseni :-).
Pavel Horský:
TO Javorský: předpokládám, že by pánovi ochrany instaloval někdo, kdo tomu rozumí a v rámci montáže vyhodnotí na místě celou stávající situaci.
Vy se vyjadřujete, jako by si měl situaci vyhodnotit sám Tomas a sám si provést instalačku. My zde popisujeme pouze možnosti a dle našich vyjádření se doufám nic provádět nebude ;)
Tomáš Yxcv:
Možná to ze zadání nevyznělo, ale neřeším, co se stane, když do blízkosti domu (nebo nedej bože přímo do něj), udeří blesk.
Přikládám foto rozvodné skříně - lze z toho poznat, zda je byt chráněn nějakým hrubším stupněm ochrany?
Pokud ano, postačí to na běžnou (=nemyslím tím zásah blesku) ochranu spotřebičů?
Nebo se vyplatí investovat do cituji "nějakého bastlu z Alzy " alespoň z toho důvodu, že bych prodloužil životnost spotřebičů?
Vím, že se tady neděkuje (už vůbec ne předem) ale (poklona) předem za věcnou diskusi.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana