Lze mít rozdvojku s přepínáním či vypínačem pro každou zásuvku?

<< < (10/15) > >>

Jan Franěk:
Citace: Javorsky  13.02.2019, 20:02

Ryze technicky.

Osobně si nedovolím navrhovat takové řešení svým zákazníkům a doufat že to jednotlivé komponenty vydrží než skončí záruka na mou práci a mnou instalovaný materiál.

Naposledy se pokusím přesvědčit vás o nevhodnosti vašeho řešení. Pominu i to že nevíme jaký kabel je použit, jak dlouhý a jak uložený je.

1- vedle jističe je, jak si správně všiml Miroslav Revús, instalovám transformátor. Tedy teoreticky by mohl vydržet jistič vydžet větší zátěž i hodinu, ale rozuhodně bych to nečekal u stále vyhřívaného jističe. Dovolím si tvrdit že tento zdroj jej ohřívá až ke 40°C. Kdysi jsem jeden podobný řešil kvůli podobnému problému. Jakou maximální zátěž po dobu jedné hodiny asi vydrží v těchto podmínkách?
Klidně bych se vsadil že pokud je tam déle jak 2-3 roky, tak bude mít stranu u toho trafa zežloutlou, nebo zhnědlou, jak dostává plast na frak tou teplotou a přehříváním.
2- koukal jsem se nyní doma na pračku a ta má maximální příkon psaný 2.3kW. Bojler vypadá na českou výrobu a předpokládám na 95% že má příkon 2kW. Což odvozuji i od toho že tazatel psal o tom že oba dva přístroje jistič neudrží.
3- se 100% jistotou tvrdím že na té vaší dvojzásuvce (i dalších) bude psán maximání proud 16A. Ne 2x16A. Jsem na 100% přesvědčen o tom že to nebude trvat dlouho a tato zásuvka vezme za své. Často začne hřát vidlice v zásuvce a často se řeší že se tam zapeče že nejde ani vytáhnout. To potkávám jak u takto zapojených bojlerů, tak i u praček a dalších podobných spotřebičů. Zde se budou hřát dvě vidlice a vzájemně si zhoršovat podmínky.

Pro mne jen v této základní úvaze dost důvodů proč nebrat vaše řešení jako funkčně možné, z pohledu dlouhodobého bezporuchového provozu. Tedy si dovolím připustit jen variantu kdy se nebudu muset třást zda to řešení vydrží dostatečně dlouho, abych nemusel řešit za své prachy reklamaci.

Navíc je jedno jaký použijete jistič, tedy pokud jde o některého z kvalitních výrobců. Tvrdím že všechny ustojí to samé co OEZ a tedy je výměna jako řešení tazatelova problému naprosto k ničemu.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk  13.02.2019, 21:18

...
Navíc je jedno jaký použijete jistič, tedy pokud jde o některého z kvalitních výrobců. Tvrdím že všechny ustojí to samé co OEZ a tedy je výměna jako řešení tazatelova problému naprosto k ničemu.

Pokud nebudeme uvažovat podivné nápadně levné kousky, tak jističe alespoň trochu seriozních výrobců by se měly svými parametry vejít mezi jisté mantinely dané výrobkovou normou, takže pokud by nějaký "držel" výrazně víc než ostatní, není to známka kvality, ale spíše náznak neserioznosti výrobce.

ACEOF ACES:
Citace: Javorsky  13.02.2019, 18:21

Kdyz uz pretizeni, tak co byste rekl na pojistku 16AgG, treba v modulovem pouzdre?

Já bych s tím v tomto případě problém neměl:

Proudový chránič 30mA - pojistka gG16A - kabel 3xCu ve zdivu - dvě zásuvky.

Zkusit by se mohla i pojistka gG12A.

Milan Hudec:
Citace: Javorsky  13.02.2019, 20:02

Ryze technicky.
Vychazejte z uvodni otazky.
Pretizeni kabelu si overite treba v SICHRu.
Zasuvky jednotlive pretizene nebudou.
Vezmete v uvahu soudobost.
Jo, kabel bude nepravidelne pretezovan, ale zaroven spravne jisten. O teto moznosti snad jeho vyrobce vi...
Technicky problem nevidim.
Rizika jsou v zavedeni takoveho reseni do domacnosti.
Rikam to potreti, ale asi se to zde slysi poprve.
Snad tato teorie mela napadnout nekoho jineho... :-)))
Vic k tomu dle meho jiz nelze rici.

Jen tak mimochodem pane Franek.
Vsechny vase reseni konkretnich problemu v konkretnich situacich vzdy zacinaji v teoriich.
Jinak, zacinam nabyvat pocitu, ze zde v diskusich neni zcela jedno kdo tyto teorie prezentuje.
Ja si nestezuju, je to vlastnost vetsiny for :-).
Preji vsem hezky vecer :-).

Ryze technicky jsou jak kontakty zásuvky, tak její svorky dimenzovány na 16A.
Ano dalo by se vyřešit rozbočením přívodního kabelu.
Co se však vyřešit nedá je stav, kdy si jednu ze zásuvek rozbočíte rozdvojkou či prodlužkou a budete přes její jak kontakty tak svorky odebírat více nežli 16A.

Milan Hudec:
Citace: ACEOF ACES  13.02.2019, 22:40

Já bych s tím v tomto případě problém neměl:

Proudový chránič 30mA - pojistka gG16A - kabel 3xCu ve zdivu - dvě zásuvky.

Zkusit by se mohla i pojistka gG12A.

Pane kolego, cpát v dnešní době do bytu pojistky?? (zle)
Nicméně, abych jen nebrblal, což takhle přednostní relé a pod.?
Jednoduché, účinné a profi řešení, naprostá pohodička a klídeček.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana