Lze mít rozdvojku s přepínáním či vypínačem pro každou zásuvku?
Javorsky:
Kdyz uz se zahravat s pocty a zamyslenym vyuzitim koncoveho bodu, tak proc neodjistit 20A rovnou vedeni a nepredelat stavajici zasuvku na dvojitou IP44 s povrchovou montazi :-) ?
Jde jenom o polemiku a nebrat ji prosim jako navod, jelikoz za mne je poucena osoba v domacnosti ve stylu BOZP blbost :-))).
Viktor Klemon:
Návrh:
zavolať elektrikára, ten si dokáže poradiť.
Varianta 1. Ručné prepínanie
Skrinka, 1 zásuvka "do panelu" s krytím, prepínač vačkový 16 A,
polohy 1-0-2, vývodka na bojler zapojený priamo. Nálepky s popisom.
Ak nie je prúdový chránič, doporučujem doplniť do rozvádzača,
dá sa predpokladať trojvodičový rozvod.
Varianta 2. Automatická
s prednostným relé a stykačom, teda
ak sa zapne pračka, odpojí sa bojler.
Ako osoba bez el. vzdelania nemáte inú možnosť, než si to nechať urobiť,
alebo vyťahovať zástrčky. Na kúpu adaptérov a rozdvojok zabudnite,
a dajte zarobiť remeselníkovi, pre ktorého je to denná rutina.
Jan Franěk:
Citace: Javorsky 13.02.2019, 08:27
Kdyz uz se zahravat s pocty a zamyslenym vyuzitim koncoveho bodu, tak proc neodjistit 20A rovnou vedeni a nepredelat stavajici zasuvku na dvojitou IP44 s povrchovou montazi :-) ?
Jde jenom o polemiku a nebrat ji prosim jako navod, jelikoz za mne je poucena osoba v domacnosti ve stylu BOZP blbost :-))).
Ty vole to je psycho...
Právě o tom píšu. Jedna perla za druhou. CO když se toho někdo náhodou chytí? Budete klidně spát?
Bez toho aby jste věděl jak dlouhý je ten kabel, jak je uložený, jakého je průřezu a podobně, poradíte výměnu jističe za silnější. TO je silně amatérské a nezodpovědné. Navíc neznám žádnou běžnou zásuvku, ani na povrch, která by na sobě měla dovolený proud 20A.
Trvám si na tom že bez místní prohlídky odborníkem, je nejbezpečnější varianta to přehazování vidlic. Doufám jen že to pochopil i tazatel a vaše rady se nebude snažit využít (zle)
Jiří Schwarz:
...
Za takové rady by si autor zasloužil u jména nějakou ikonku, která by hodně zvýrazňovala že jeho nápady mohou být velmi nebezpečné!
Zásuvka ne na 16A nemohu spoléhat na to, že se proudy rozdělí mezi obě poloviny dvojzásuvky!
Milan Hudec:
Naprostá většina dnešních zásuvek vydrží bez poškození kolem 10A (oněch 16 je spíše výrobcův sen).
Radit toto odjistit 20A je nezlobte se na mne, na vycinkání.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana