Kde hledat závadu pokud dobíječ nedobíjí akumulátory vozíku?

<< < (4/4)

Jiří_Hrubý:
Kolik zoufalců už chtělo ušetřit, až platili několikrát.
Mám zkušenosti hlavně s dvouakumulátor ovými stroji (aku se dokonce párují už při výběru),  jak již padlo, vyměnit jen půlku, nedejbože za menší, nebo snad starší větší, je cesta do pekel.
Akumulátory, se rovněž řídí osvědčeným pravidlem silnější pes m..á.
To je dobře patrné u např PV3S při selhávajícím kontaktu na bateriáku, nebo při připojení 12V instalace na jednu ze dvou aku.
Smysluplnější ,  pokud už chcete šetřit za každou cenu a nerepasovat, je projít všechny články, vytipovat vadné a sehnat zachovalé starší články shodného typu a nahradit jimi ty vadné. Cokoli jiného povede jen k cpaní peněz do krátkodobého pseudořešení, které sice zajistí provozuschopno st, ale nebude trvanlivé.
Odpojování při nečinnosti nic neřeší, poškozovat se bude nejvíc při odběru, tedy jízdě.

Radek Červený:
Při vyřazování více článků propojkou dáváte na frak při nabíjení ostatním článkům, takže ty relativně dobré zrychleně odešlete na onen svět.
Pokud jeden či dva články vyměníte za nové, je to dočasné řešení, vzápětí odchází další. Je to tedy dočaska a časem vás stejně výměna aku nemine.
A ještě poslední, důležitá věc, co tu nezazněla. Vozík je certifikovaný na daný typ a velikost baterií, které využívá i jako závaží pro těžiště. Výměnou baterií za jiný typ či kapacitu změníte tyto vlastnosti a reálně hrozí pěkný průšvih. 

Martinn Kuchar:
ještě jsem se chtěl prosím zeptat,nevíte jakým způsobem se baterie z VZV Balcancar vyndavají?Ze zhora to vytáhnout nejde a jiný způsob mě nenapadá.Je to všechno kolem tech baterií napevno. (poklona)

Martinn Kuchar:
a ještě jedna otázka,kamarád mě říkal ,že tyto vysokozdvižné vozíky mohou   jet na usměrňovač s trafem.Dokázal by mě někdo poradit?Asi odešla nabíječka,když jí dám na voltmetr tak z ní nic nejde. :-\

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana