Slyšeli jste o nekvalitních kabelech dodávaných na náš trh firmou Romcab S.A.?
Milan Hudec:
Pokud jde novodobá cykyna ještě více oje..t, tak maj Rumuni metál. (dance)
Nicméně jak uvádí kolegové, chtělo by to předložit konkrétní nesplněný parametr, který se jistě může pohybovat v širokém intervalu závažnosti nedostatku.
Nedávný problém:
Instalace naprosto ve vlhku, kolem krabic a v nich vysrážená sůl a plíseň, šasi zásuvek zrezlé.....
Rozvod starým poctivým kabelem s asfaltovou výplní v poho 40let (nasazeno DDR fíčko), rozšíření instalace novodobou cyky- izolace nažraná, fíčko začalo padat, a to po 3letech.
Standa001x:
Tak jsem dnes koupil v DEKu CYKY 5x6 RE z bubnu. Natáhl jsem 22m mezi domem a garáží, hodil do sádry a pustil jsem se do rozvaděče. Oholit jsem kabel, koukla na mě jedovatě vyhlížející žlutozelená s docela mě teda překvapila tloušťka černé izolace, která má asi 0,8mm ale spíše její kvalita je taková divná. Je to víc plast, který se trhá, než guma. Jako už ho tam asi nechám, ale nemám z něho úplně nejlepší pocit…
David Hruda:
Citace: Standa001x 10.12.2022, 19:12
Tak jsem dnes koupil v DEKu CYKY 5x6 RE z bubnu.
...
Je to víc plast, který se trhá, než guma...
Nebude to tím, že CYKY má plášť z PVC (plast), nikoli z gumy?
Jiří Schwarz:
Souhlas a Davidem...
A když výrobci přišli s kabely testovanými "jen" na 2,5kV a snad mají kvalitnější materiál, vychází ta izolace na pohled podezřele slabá
Standa001x:
Citace: David Hruda 10.12.2022, 19:20
Nebude to tím, že CYKY má plášť z PVC (plast), nikoli z gumy?
To je pravda, ale přeci jenom když člověk v ruce drží nkt nebo prakab tak z toho má úplně jiný pocit… jen můj osobní názor. Možná se za tu dobu co se to tady řešilo už kvalita posunula jinam. Za mě jen ta izolace by mohla byt lepší a pevnější.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana