Jak v elektroinstalaci zapojit vedení a zakončení HDMI?
Karel Herma:
Pokud chce někdo cvakat HDMI konektor musí být hodně odvážný. V kabelu je 19 žil o síle vlasu, který se pájí 0,5mm od sebe. Osobně sem HDMI konektor opravoval a je to 3 hodinová nervačská práce. Výsledek není znám dokud to člověk nezkusí pustit. Rozhodně bych volil jiné řešení. (dance)
Lukáš Rotrekl:
Koukám teď do katalogu ABB, tam píšou šroubové připojení 20ti žilového kabelu. Délka kabelu a poloměr dle výrobce kabelu.... Teď du hledat kabel.
Jiří Schwarz:
Mám podobnou zkušenost jako Karel, zkoušel jsem i konektor se zařezávací technologií, ale také se to na první pokus nepodařilo...
Takže bych šel cestou, co naznačil Radek Č.
Michal Řehořka:
Kromě Vámi uvedených ještě vyrábí HDMI zásuvky Legrand. Stačí hledat Legrand mosaic hdmi. Mají variantu jak se šroubovými svorkami, tak jen propojovací konektor. Oboje jsem již několikrát instaloval, u těch svorek má k tomu výrobce dobrý návod a příslušenství, stačí si jen dobře propískat kabel.
Pokud budete instalovat zásuvku na obou stranách, vznikne vám tam už nějaký útlum, je dobré pak počítat s hdmi zesilovačem (který je ale mnohem levnější než samotná zásuvka) nebo koupit kabel s už vestavěným zesilovačem (na straně zesilovače pak ale nesmíte střihnout konektor).
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana