Lukáš Rotrekl
|
|
« kdy: 25.01.2019, 16:26 » |
|
V objektu potřebuji spínat větev topení dle teploty. Na bezdrát je to daleko. Drát by šel sice komplikovaně, ale šel natáhnout. Na obou koncích mám k dispozici LAN. Neznáte hotový výrobek,který by na jednom konci měl snímač, možnost časového plánu a na druhém konci spínací prvek?
Nechci nic bastlit, uměl bych s poradit několika způsoby, vč. toho, že vyškubu nějaký kabely z LAN a použiji pro metalické propojení, ale nejednodušší by mě přišlo něco takového systémového.
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
|
« Odpověď #1 kdy: 25.01.2019, 17:50 » |
|
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl
|
|
« Odpověď #4 kdy: 27.01.2019, 14:29 » |
|
Varianta 1: MODBUS/TCP, takže na jedné straně prostorový termostat (třeba Domat UI6xx), na druhé straně nějaké PLC, které to umí (Siemens Logo, Amit, Teco...).
Varianta 2: Na jedné straně prostorový termostat se spínacím kontaktem, LANku použít na přenos kontaktu (třeba Papouch Quido Duplex).
Obě varianty mě napadly, ale vzhledem k ceně obou řešení není natažení nového kabelu až tak neřešitelné.
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #7 kdy: 27.01.2019, 20:56 » |
|
Možná by to šlo s Honeywell Evohome Round Home Connected pro topení (T87RF2025+BDR91A1000+RFG100) bílá (Y87RFC2074). Je tam brána, termostat a relé, které spolu komunikuji bezdratem, brána navíc přes cloud, možná by to umelo komunikovat s druhou bránou jinde přes net, která by spinala to relé jinde. Před nějakou dobou jsem s tím něco plánoval, jenže sehnat k tomu nějaké informace tady v ČR bylo nemožné, pak jsem komunikoval x někým z GB. Možná to ještě někde najdu.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
Petr Liskar
|
|
« Odpověď #8 kdy: 27.01.2019, 21:47 » |
|
a přijdu je jeden LAN kabel do kotelny, kterej by mě mrzel víc. Pokud tam nejsou dva (musím ověřit), tak hodně mrzelo.
Pokud Ti stačí v té kotelně 100Mbps, pak lze ten jeden LAN kabel rozplést - na 100Mbps stačí dva páry, druhé dva jsou k dispozici...
|
|
|
|
|