Může vzniknout přepětí v domácnosti pouhým nahozením proudového chrániče??

<< < (3/5) > >>

Milan Hudec:
Chránič pouze 25A coby hlavní prvek, v kombinaci s použitou značkou výrobce si o problém jen říká (zle)
Ještě by mne zajímalo, kde ty všechny dráty jsou než vstoupí vzorně do rozvaděče.
Nějakou přepěťovku taky nevidím.
Čokošky na ukončení lišt to ovšem jistí (dance)

Ludvík Brym:
Čokošky na konci lišty neřeší problém....  Dráty vedou z prostoru za rozvadečem kde je ještě cca 6-7cm volneho prostoru do něhož je přivedena kabeláž. Co byste tedy doporučili, jakou značku-výrobce proudového chrániče ideálně použít? Stejně tak přepěťovku?? OEZ je opravdu takový low-end? Ptám se, nemám ty zkušensti.

Milan Hudec:
Ve zkratce.
Namísto chrániče vypínač, pak 3ks jednofázových chráničů a 3fchránič pro třífáz vývod, pokud si budete trvat na centrálním, pak doporučím velice naddimenzovat právě kvůli kontaktu N (vězte že na něm "visí" všechen váš elektronický majetek a při poruše/zahoření i domek jako takový),  doporučit mohu vyšší řadu Eaton nebo Schneider.
Přepěťovka (svodič) je naprostý standard.
Ohledně vodičů pod rozvaděčem asi vznikne diskuze, za mne by neměl nastat stav, kdy je živý vodič oddělen od stavebního materiálu pouze základní izolací.

Milan Hudec:
Abych vás trochu navedl, tak něco takového (tento zvítězil v mém osobním testu).
 A9Z31480

Tomáš Žabka:
Tak jak už psali kolegové, problém na 99% souvisí z odpínáním a připínáním N na proudovém chrániči. Bohužel mám s tím i osobní zkušenost jednou mě to stalo asi 4ks napájecích zdrojů a podruhé varnou desku. Poprvé to byla moje blbost, telefon uprostřed zapojování rozvaděče, modrej drát mi skočil ke svorce, já po 10min zapomněl na to, že jsem ho nepřipojil a podruhé proudový chránič nepřipojil N při nahození. Bohužel pokud ho demontujete a pošlete na reklamaci oni ho rozeberou najdou v něm suť, tak máte smůlu. V opačném případě zaplatí škodu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana