Jak řídit více strojů jedním frekvenčním měničem?
Peter Munka:
Bezna vrtacka a flexka maju motor, ktory bezi aj na jednosmerny prud (za predpokladu absencie triakovej regulacie / rozbehu). Co tam chcete riadit frekv menicom ?
Jiří Mudra:
@Munka: Existují i vrtačky stolní, sloupevé s 3f motorem, karbobruskou bych rozuměl větší či starší stroj s připojením na 3f. Ruční nářadí s univerzálními motory v tom dotazu asi vůbec nemá smysl hledat.
Přisadím si ale otázku pro p.Kurku a jiné znalejší - jak by životnost takového měniče změnilo použití 3F odd.trafa za kterým by teprve docházelo k přepojování spotřebičů? Ptám se z technického hlediska, ekonomicky se dostáváme na nesmysly.
Ižák Ctibor:
Na garáži mám len 1f. elektriku. Mám ale stroje, ako napr, sústruh na dravo, malá pásová brúska, stojanová vŕtačka a iné. Mnohé stroje zdedené po mojich predkoch. Všetko na 1 fázové motory do 800W. Preto bola moja otázka položená tak. Alebo 1 fázové motory sa frekvenčne nedajú riadiť? Z odpovedí mi vyplýva, že existujú len troj-fázové meniče, čo sa mi nezdá byť pravdepodobné.
Jiří Mudra:
Majoritně jsou na trhu 3f měniče (výstup 3f). Vyrábí se i 1f, ale není to běžný materiál
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana