Kdo je odpovědný za vývody pro elektroměr pod napětím?
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Alin 10.01.2019, 22:20
Odkdy RT při revizi čistí stoupačky a dotahuje vodiče?
Jasně, ze žádné normy tato povinnost pro RT nevyplývá.
Ale měl by to zkontrolovat, takže udělat by se to mělo.
Pak je to na provozovateli, jestli přesvědčí RT, aby to udělal v rámci revize, nebo si to objedná a někoho jiného.
Logické je udělat to v rámci jedno "odplombování" a pak je otázkou na kolik si hodinku práce navíc ocení RT a za kolik je možné si to objednat u "obyčejného elektrikáře"
Rozvodak:
Jistě. Ona totiž taková revize, bez provedené údržby je jako když š××á a nemá koule, zkrátka o ničem.
Je to jen o dohodě, každej normálně myslící jedinec, si rád nechá provést údržbu i s kontrolou. Jinak si jen kupuje papír pro pojišťovnu...
František Šohajda:
Citace
Pak je to na provozovateli, jestli přesvědčí RT, aby to udělal v rámci revize, nebo si to objedná a někoho jiného.
Právě toto, jsem chtěl otevřít...
(Já to dělám všechno) ale nemusím a není to pravidlo být součástí revize!
Je to slovíčkaření ale co není!!
RT nemusí, ale musí doporučit a upozornit!! Kolikrát je to tak už rok i více.
Za vše odpovídá provozovatel ! Pokud vím ! A že někdo neplatí za elektřinu a "odborník" z distrubuce ho odpojí a to tak nechá, je mu to putna! tak ho nemusím suplovat.Někdy jsou důležití až moc!! ;D
Samozdřejmě to provozovateli řeknu a zapíši do RZ ! Pokud má jiného na opravy instalace.
Ono to "odplombování trvá 14 dní i více " tak je čas pro jejich vlastní údržbu-je tam prostoru dost! Smluvního elektrikáře.
Miroš Jan:
Tak v tomto konkrétním případě, ty vodiče na jističi odpojím. Takovou prasárnu, kdy trčí odizolované vodiče, a jsou pod napětím, prostě nesnesu. (zle)
Zároveň do revize napíšu, co jsem konkrétně odpojil. :)
Jan Alin:
Citace: Rozvodak 11.01.2019, 10:44
Jistě. Ona totiž taková revize, bez provedené údržby je jako když š××á a nemá koule, zkrátka o ničem.
Jo tak je to správně, revize je revize a údržba je údržba, teď je to rozdělené dobře. :-) Pokud je investor rozumný, objedná si provedení revize a základní údržbu v jednom, ale revizní technik v rámci revize nikdy neměl povinnost čistit stoupačky a dotahovat všechny spoje.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana