Jaké vhodné konektory jsou vhodné pro připojení baterie 90A DC?

(1/2) > >>

Pavel Němčák:
Mám akupack složený z Li-Ion článků (12,4V 70Ah) a teď potřebuji baterii připojit k měniči prostřednictví m nějakého konektoru, avšak je mi jasné, že vodič s průměrem 4,3 mm (přívod od akumulátoru k měniči) a při průtoku proudu i kolem 80A si žádá kvalitní řešení.

Jaký konektor se v takových případech používá, zda je lepší vést 2 vodiče odděleně do 2 oddělených konektorů, nebo klasicky 2 žíly do konektoru s pouzdrem?

Juraj Rojko:
Citace: Pavel Němčák  03.01.2019, 12:30

Mám akupack složený z Li-Ion článků (12,4V 70Ah) a teď potřebuji baterii připojit k měniči prostřednictví m nějakého konektoru, avšak je mi jasné, že vodič s průměrem 4,3 mm (přívod od akumulátoru k měniči) a při průtoku proudu i kolem 80A si žádá kvalitní řešení.

Jaký konektor se v takových případech používá, zda je lepší vést 2 vodiče odděleně do 2 oddělených konektorů, nebo klasicky 2 žíly do konektoru s pouzdrem?

Proč zrovna konektory? To máte v plánu ty baterie často odpojovat?

Lukáš Rotrekl:
Zřejmě pro to je nějaký důvod, tak hledejte "konektor trakční baterie".
Jeden z výsledků třeba zde:
https://www.bch-battery.cz/battery-charger/eshop/1-1-TRAKCNI-Baterie/41-4-Konektory

T. Málek:
Nevim jake pozadujete mechanicke vlastnosti, ale pokud se nebude s konektorem hybat, pouzil bych modelarske konektory, aby byla zachovana kompatibilita s LiPol bateriemi. Bezne jsou T-dean (trvale cca 60 A, ale nastartovali jsme pres ne i auto) nebo XT90 (trvale 90 A). Pokud je vyzadovano vyssi kryti, nebo velka mechanicka odolnost, pouzil bych treba konektory EPIC nebo Harting HAN. Cena bude ale oskliva

Juraj Rojko:
Pardon, přehlédl jsem těch 70Ah a myšlenkami jsem byl u úplně jiných kapacit a tedy i účelu...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana