Kam jdou autorské poplatky za plotr?
Jiří Kubík:
Pane Schwarzi, já vám naopak strašně (poklona) .
Bratr má traktory veterány jako celoživotního koníčka, až lásku.
Zetor 25K ještě lépe zrenovovaný, je jeho stroj nejmilejší.
Už se těším, až mu to pustím.
Určitě bude štěstím bez sebe a možná, že i nějakou tu slzu dojetím uroní.
Zkusíme, jestli by se přes OSA na tom nedalo něco trhnout.
:D :D :D
Ivan Taraba:
Tyhle autorské poplatky mají nevýhodu předplaceného odpustku. Prostě jste zaplatili za užití autorského díla, takže už zbývá jen nějaké to dílo užít.
Jirka Dobrovolný:
Tak jo - dejme tomu, že příjemce je OSA, ovšem pokud ona přijme poplatek, který kompenzuje právo autora na odměnu, pak by snad mělo být možné se registrovat jako autor (nakreslím si výkres, tudíž autor jsem) a chtít tuto kompenzaci vyplatit.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jirka Dobrovolný 28.01.2019, 10:12
Tak jo - dejme tomu, že příjemce je OSA, ovšem pokud ona přijme poplatek, který kompenzuje právo autora na odměnu, pak by snad mělo být možné se registrovat jako autor (nakreslím si výkres, tudíž autor jsem) a chtít tuto kompenzaci vyplatit.
To byste ten výkres musel ještě zhudebnit.
Jirka Dobrovolný:
Kolektivní správci v České republice
V České republice působí pro správu následujících děl nebo jiných předmětů chráněných autorským zákonem následující organizace kolektivní správy práv:
Hudební díla s textem a bez textu: OSA – Ochranný svaz autorský pro práva k dílům hudebním (www.osa.cz)
Literatura, divadlo, filmová, televizní a jiná audiovizuální umění, pronájem notových materiálů: DILIA, divadelní, literární a audiovizuální agentura (www.dilia.cz)
Herci, tanečníci, hudebníci, zpěváci, hudební a filmoví producenti: INTERGRAM, nezávislá společnost umělců a výrobců zvukových a zvukově obrazových záznamů (www.intergram. cz)
Výtvarníci: GESTOR – Ochranný svaz autorský (www.gestor.cz)
Kameramani, architekti, výtvarníci: OOA-S-Ochranná organizace autorská – Sdružení autorů děl výtvarného umění, architektury a obrazové složky audiovizuálníc h děl (www.ooas.cz)
Zvukaři: OAZA – Ochranná asociace zvukařů – autorů (www.oaza.eu)
Předpokládejme tedy, že jsme nejspíše "architekti". Pak by mělo jít se registrovat k tomuto kolektivnímu správci (OOA-S) a žádat odměny.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana