Aký je váš názor na bleskozvod v tomto videu? Iný kraj iný mrav?
Bohuslav Hrebeň:
https://cool.iprima.cz/spinava-prace/monter-hromosvodu?fbclid=IwAR3lOrnyYyyf4qtMP8sgf8mhFZjRgWxF-jg1uXnznG3zxSssWv75iK4xCAA
Rozvodak:
Buď mají v USA jiný blesky, nebo se jich nebojí, když si je s klidným svědomím protáhnou přes půl domu vnitřkem neizolovanym vodičem. :D
Nejlepší je ten provrtanej jímač s tunou tmelu (zle)
Říkám si jestli nejsme moc outlocitní :D
Jan Franěk:
Osobně mě velmi zaujala stránka bezpečnosti pracovníků na té střeše. V této sféře máme ještě hodně co dohánět (dance)
Z technického hlediska? No, nechci soudit. Nevím jaké větry, tornáda, teploty, deště a další VV v té oblasti řádí. Jaké materiály a dle jakých norem je používají a montují. O jakou oblast jde z hledistka četnosti úderů blesku. Prostě budu věřit tomu že jejich úroveň ochrany bude dostatečná vzhledem k jejich předpisům a ceně chráněného majetku.
Rozvodak:
Citace: Jan Franěk 31.12.2018, 10:51
Osobně mě velmi zaujala stránka bezpečnosti pracovníků na té střeše. V této sféře máme ještě hodně co dohánět (dance)
Z technického hlediska? No, nechci soudit. Nevím jaké větry, tornáda, teploty, deště a další VV v té oblasti řádí. Jaké materiály a dle jakých norem je používají a montují. O jakou oblast jde z hledistka četnosti úderů blesku. Prostě budu věřit tomu že jejich úroveň ochrany bude dostatečná vzhledem k jejich předpisům a ceně chráněného majetku.
Hliníkový jímač provrtaný skrze ipu a oba, hliníkový lano poražený po krokvích podél ventilace šachtu kde je to napojený na měď a jediná zemící tyč zatlučená asi metr před klimou.
On sám říkal že se běžně naváže ;D
Jan Alin:
To jsem zvědav co na to odborníci na slovo vzatí. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana