Jaké práva má EON na soukromém pozemku ?

<< < (2/2)

František Šohajda:
Citace

Samozřejmostí je rozrytí trávníku, zbytky materiálu poházené v trávě a tak.
Prostě - chovají se jako "pra---ta"

Něco podobného se mě stalo ne u elektro ale u vodařů...Před mým domem předělávali zemní ventil....prvn í déšť a byla tam díra1m hluboká! Vše jsem vyfotil a poslal řediteli vodovodů a kanalizací.... no to byl šrumec...druhý den 5 borců vše opravilo úplně  dokonale!
A to nebyl můj pozemek ale obce.
Sice je to krajní možnost, ale dá se i tak urgovat vadnou práci.

Jan Franěk:
Citace: Karel Pokoseny  17.12.2018, 21:22

@Rozvodak - jo, asi s takovou arogantní a agresivní jako Vy

Marně hledám kde byl Rozvodak arogantní a agresivní. Můžete mi to prosím ukázat? Vše co napsal je prostě jen pravda. Stejně jako to, že o nápravu máte žádat místního distributora, kterým je ve vašem případě EON.
To že mají právo tam vjet a pracovat na svém zařízení je prostě holý fakt, zrovna jako to že pokud prokazatelně způsobí nějakou škodu, jsou povinni ji nahradit. Tedy zničenou úrodu na pšeničném poli, koleje v trávníku které bude zapotřebí zavést novou hlínou, vyvrácený plot, nebo i ovocný strom zlomený vejpůl. Pamatuji i zaplacení zvířete, které snědlo zbytky vodičů zanechané na pastvě a uhynulo.
Nejsem si ovšem jist tím, že mohou na váš pozemek bez vašeho souhlasu postavit něco nového. (výměnu/stožáru sloupu nepočítám) . S tím souhlasit nemusíte a pokud nebude jiné cesty, máte nárok na náhradu za věcné břemeno. Už se to zde nedávno v nějaké vlákně probíralo a dost důkladně. Majitel pozemku vyhrál s distributorem zdánlivě předem prohraný boj a ten odstraní sloup z jeho pozemku.

Zdenek+:

@Rozvodak - jo, asi s takovou arogantní a agresivní jako Vy nastoupili na moji 85 letou matku, když šla slušně poprosit montéry, aby si odvezli zbytky materiálu a alespoň symbolicky zahrabali koleje po traktorbagru, kterým rejpali ze země jakousi betonovou elektrickou kapličku, kterou musí mít bezpodmínečně zrovna tam, kde je...
Nedělal jste něco nedávno na mém pozemku ?

Každopádně díky za spektrum názorů a poukaz na zákon.

A vy jste u toho byl svedkem? A vite vubec kdo to byl a ci to byl zamestnanec?

Co se tyka neoplocnych pozemku, tak pokud tam neni ani cedule a neni tam bezprostredne primo domek, ve kterem nekdo bydli, proc by nebylo mozno tam vstupovat? Kdyz se vam neco nelibi, tak musite provest nejaka opatreni.

Rozvodak:

@Rozvodak - jo, asi s takovou arogantní a agresivní jako Vy nastoupili na moji 85 letou matku, když šla slušně poprosit montéry, aby si odvezli zbytky materiálu a alespoň symbolicky zahrabali koleje po traktorbagru, kterým rejpali ze země jakousi betonovou elektrickou kapličku, kterou musí mít bezpodmínečně zrovna tam, kde je...
Nedělal jste něco nedávno na mém pozemku ?

Každopádně díky za spektrum názorů a poukaz na zákon.

No já určitě ne.
Jednak v oblasti E.on neoperuji a druhak jsem naučen jednat s lidmi slušně a uklízet si po sobě  ;)

Myslím si téže že za tím je najmutá firma, která E.onu dělá obnovu nebo opravu EZ. Tady je kámen úrazu, tyhle party operují pokaždé jinde a né vždy berou ohledy. Navíc nejsou vázáni etickým kodexem distribuce, nemluvím ani o tom že kolikrát nedodržují ani bezpečnost práce... Ale co chtít od party elektrozedníků a polobrazilců.

Bohužel, tady to nevyřešíme. Pošlete to písemně na distribuci E.onu, nebo emailem.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana