Polovina Čechů neví o zákazu halogenových žárovek

<< < (2/4) > >>

Pavel Horský:
Lidem je to naprosto jedno. Budou svítit tím, co jim nadiktuje trh. Pro většinu lidí stačí pěkně udělaná reklama a je hotovo.
Brusel nám diktuje daleko horší věci, týkající se přímo naší kvality žití a jak je vidět, lidem je i toto naprosto šumák, tak co tu řešit s halogenkami?
Já bych zakázal hned úplně všechno, aby se pak mohlo opět začít pozvolna vše povolovat :-)

Radek Červený:
Proč jsi tak skeptický Horáci? Pokud EK dotáhne do konce odříznutí Agrofertu od dotací, bude to první čin, za který jí budu vděčen a kterým dá najevo, že nějaký smysl má. S tímto xindelem se Češi bohužel neumí vypořádat, tak to za ně udělá někdo jiný.
Na straně druhé, Švejci si vždycky najdou způsob, aby edisonkou či halogenkou svítili dál, tak nač ta křeč?

Pavel Horský:
Citace: Radek Červený  18.12.2018, 08:24

Proč jsi tak skeptický Horáci? Pokud EK dotáhne do konce odříznutí Agrofertu od dotací, bude to první čin, za který jí budu vděčen a kterým dá najevo, že nějaký smysl má. S tímto xindelem se Češi bohužel neumí vypořádat, tak to za ně udělá někdo jiný.
Na straně druhé, Švejci si vždycky najdou způsob, aby edisonkou či halogenkou svítili dál, tak nač ta křeč?

Radku, já jen vycházím z toho, co všude kolem sebe vidím. Starší lidé poznamenaní érou vlády rudého bratra a jeho pohůnků žijí jako stádo ovcí a mladým je vše jedno. K čemu taková společnost spěje?
Dobře, budu tedy optimistou.... .....ale nějak mi to nejde.

Jan Franěk:
Jsem optimista, ale je to stále těžší a těžší. Nevím jak dlouho to ještě vydržím.

I v souvislosti s rostoucími preferencemi zloděje, lháře a udavače, kterého tyto zavrženíhodné vlastnosti vynesli až do křesla premiéra. Na prezidentském postu je to bohužel podobné.

Navíc v rámci vývoje technologií preferuji cestu osvětou, před bezhlavými zákazy. Pokud není dost silných argumentů pro nasazení "lepšího světelného zdroje" než je zákaz toho původního, nezaslouží si podle mě další zájem široké masy lidí. Když se najde dost důvodů, rád ho ve světle vyměním. Ale pokud někomu vyhovuje víc, ať si ho dál používá a platí za jeho větší spotřebu. Je to jeho svobodná volba. Bohužel v rámci společnosti se nám okruh našich svobod velmi zužuje, což považuji za nebezpečné a vedoucí v budoucnu k trvalé nesvobodě.  :'(

Radek Červený:
Měl jsem tu zákazníka, který má po několika operacích očí a prostě s ohledem na jeho zdravotní stav mu úsporky a ledky činí jistý problém. Usilovně hledal, kdo mu dodá staré edisonky a byl jak u zjevení, když jsem mu řekl, že není problém.
Škoda, že EU hájí kdejakého mekešáka a pracujícím lidem nenechá volnost výběru. I já s optimismem jsem v háji, ale jak jsem psal, pokud podříznou Hrabišovi větev a zavřou kohout u becherovkovodu na hrad, budu spokojený  (dance) Pak se mohou sejít v ringu a Soukup jim to odpíská  :D
P.S: No to je elita národa, co? Nebo spíš jelita? Myslím začneme vzpomínat na monarchii....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana