Jaký svodič bleskových proudů použít v RD?
Rozvodak:
Citace: Karotka 23.05.2020, 20:30
Muzete mi prosim nekdo vysvetlit, proc kdyz clovek zada o radu o tom, jaky 3+1 svodic se da pouzit pro RD, tak odstane spusty odpovedi o ktere vubec nestoji. Bla bla bla projekt, bla bla bla odbornik, bla bla bla. I odbornik muze snad zadat o radu. Svodice se nepouzivaji leta a i vyuceny elektrikar se s nema za svuj zivot nemusel setkat. K tomu ti, co zbytecne radi by se meli nekdy podivat do stavebniho povoleni, jak vypada projekt. Zadne zapojeni tam neni a u svodice je tak maximalne uvedeno, ze tam ma byt a jake tridi
Vzhledem k tomu že problematika vyžaduje spoustu vstupních informací, ze kterých někdo fundovaný (projektant), navrhne řešení které je součástí komplexního návrhu, nemůže se někdo dožadovat odpovědi jak dítě lízátka. :D
Jiří Schwarz:
... K tomu ti, co zbytecne radi by se meli nekdy podivat do stavebniho povoleni, jak vypada projekt. Zadne zapojeni tam neni a u svodice je tak maximalne uvedeno, ze tam ma byt a jake tridi
Trefa!
To je přesně to, co je špatně!
Někdo pomocí CtrlC a CtrlV do projektu pro stavební povolení nacpe něco obecného a vůbec neřeší spoustu detailů, bez jejichž znalosti se toho dá zkazit tolik, že si investor bude myslet, že má ochranu proti přepětí a místo toho bude mít nefunkční nebo polofunkční parodii na ochranu!
A to by se dalo z hlediska práva označit za podvod!
Rada ANO, ale "projekt zadarmo" NE! A nejde jen o peníze, ale pokud se mám pod něco podepsat, musím být přesvědčen o tom, že to je správně a k tomu potřebuji nějaké seriozní podklady!
Milan Hudec:
Muzete mi prosim nekdo vysvetlit, proc kdyz clovek zada o radu o tom, jaky 3+1 svodic se da pouzit pro RD, tak odstane spusty odpovedi o ktere vubec nestoji. Bla bla bla projekt, bla bla bla odbornik, bla bla bla. I odbornik muze snad zadat o radu. Svodice se nepouzivaji leta a i vyuceny elektrikar se s nema za svuj zivot nemusel setkat. K tomu ti, co zbytecne radi by se meli nekdy podivat do stavebniho povoleni, jak vypada projekt. Zadne zapojeni tam neni a u svodice je tak maximalne uvedeno, ze tam ma byt a jake tridi
Pokud někdo tvrdí, že je třeba použít 3+1, či 4+0, ale že se v tom dále nevyzná, jedná se o protichůdnou informaci, právě volba zapojení je jedním z nejnáročnějšíc h rozhodnutí.
Jako kdyby tvrdil v šachu, že použije dračí sicilskou (jedno z nejtěžších zahájení, kombinující v sobě jak potřebu znalosti encyklopedický ch znalostí, tak schopnost odhadu vývoje dle reakcí soupeře) a přitom neuměl rozmístit správně figury.
Peter Lovacký:
Muzete mi prosim nekdo vysvetlit, proc kdyz clovek zada o radu o tom, jaky 3+1 svodic se da pouzit pro RD, tak odstane spusty odpovedi o ktere vubec nestoji.
Skúste technickú podporu dajakého výrobcu, ale mnohí robia aj školenia zadarmo
Alebo si vypracujte svoj konkrétny problém na flešku v powerpointe, a príďte s tým za školiteľom o dve hodiny skôr
Možno budete prekvapený jak elegantne a radi vám pomôžu s vašou prezentáciou problému keď vás zaradia do otázok a odpovedí pred všetkými ostatnými, ktorým potom vlastnou iniciatívou vlastne zadarmo pomôžete vy sám :)
Pavel Horský:
Muzete mi prosim nekdo vysvetlit, proc kdyz clovek zada o radu o tom, jaky 3+1 svodic se da pouzit pro RD, tak odstane spusty odpovedi o ktere vubec nestoji.
Předpokládám, že umíte číst.
Pokud se nepletu, pak si přečtěte všechny příspěvky tohoto vlákna. Tam najdete odpověď na vaší otázku. Není potřeba vše psát neustále pomalu do zblbnutí.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana