Jak postupovat při dle ČSN nesprávném zapojeni central stop?
Michal Pokorný GTV:
Dnes jsem viděl bytový rozvaděč se špatně zapojeným central stopem.Pán měl 3f obvod a krom běžných jističů měl instalovány paměťové impulsní relé elkoep pro ovládání světel tlačítky.Tuším že tam byly 3...
Central stop měl vyřešen tak že jednofázový stykač měl připojený přez vypínač central stopu a po rozpojení kontaktů vypínače central stopu tzn když se stratilo napětí na kotvě tak stykač rozpojil ovládací kontakt.Potud v pořádku... až na to, že to co ten stykač rozpojoval byla nula proudového 3f chrániče ... tzn centrálního chrániče který chrání celou instalaci.Doko nce asi z toho důvodu mu 2 z těch impulsních relé shořely..
Oprava i úprava proběhla zdárně, ale pokud nad tím uvažuju to řešení které tam bylo napraseno fungovat mohlo ... Prosím zkušenější kolegy o radu a názor... (poklona)
František Janeček:
V bytě to měl na co?? :)
Martin Novák:
Citace: František Janeček 07.02.2019, 21:57
V bytě to měl na co?? :)
Uz jsem se taky potkal s pozadavkem zakaznika na "central stop" (jak to nazval on). Byl tim z jeho strany minen vypinac, kterym v byte pri odchodu vypnul veskerou elektriku krome lednice.
František Šohajda:
Citace
Já jsem tam ten požadavek taky nenašel a domnívám se taktéž, že CS není potřeba.
Také jsem se setkal s velkokuchyní kde CS nebyl a další velkokuchyní kde CS byl!
Jeden kraj, kuchyně vařili každá cca 1500 jídel denně!
PBŘ jsem nenašel.....Ob ě dvě +- 1 rok stejně postavenya kolaudovány!!
Tak nevím jak to projektovali? :-\
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana