Moze sa prosim predlzovat predlzovacka predlzovackou?

<< < (5/6) > >>

Milan Hudec:
Kaskádování prodlužek/jejich délky a průřezy nikdy nebudou patřit do všeobecného podvědomí veřejnosti, tím jsem si jist.
Jediné pravidlo které by mohlo být implementováno, co mne napadá je "povinné" použití chrániče a pod.,  přičemž přídavná impedance z délky a průřezu je omezena úvahou spotřebitele ve smyslu "připojená vrtačka moc nejede".

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  23.11.2018, 19:53

...přičemž přídavná impedance z délky a průřezu je omezena úvahou spotřebitele ve smyslu "připojená vrtačka moc nejede".

Až na drobné vyjímky, např. některým starším nebo levnějším invertorovým svářečkám, nedělá dobře, když je na konci dlouhého relativně slabého kabelu vyšší impedance.

Javorsky:
Citace: Milan Hudec  23.11.2018, 19:53

Kaskádování prodlužek/jejich délky a průřezy nikdy nebudou patřit do všeobecného podvědomí veřejnosti, tím jsem si jist.
Jediné pravidlo které by mohlo být implementováno, co mne napadá je "povinné" použití chrániče a pod.,  přičemž přídavná impedance z délky a průřezu je omezena úvahou spotřebitele ve smyslu "připojená vrtačka moc nejede".

Take jsem presvedcen, ze porusovani pravidel at vedome nebo nevedome bude vždy soucasti lidske cinnosti. :-)))

Milan Hudec:
Ono to jinak ani být nemůže, pokud tedy zerotest nebude běžnou výbavou domácnosti.
V mnoha případech starších instalací bez chrániče je prodloužením vedení ze zásuvky prodlužkou byť dovolené délky porušováno pravidlo max.impedanční smyčky.
Proto, když vidím starší revizi jistič B16 a na zásuvce naměřeno 1,5 Ohm, a O.K. bez upozornění na max délku šnůry ze zásuvky a pod.tak se mě chce ..... (zle)

Jiří Kubík:
U obvodů s chráničem by možná zvýšilo bezpečnost vyvinout šňůrové
zásuvky s testovacím tlačítkem, jako v chrániči.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana