Podle kterých kritérií volit systém pro videotelefony v panelovém domě?

<< < (3/4) > >>

Lukáš Rotrekl:
Tesla je levná. Hodně levná. Problém je její nevariabilita. Pokud chceš zůstat u audio, tak klidně. Pokud video, tak když jsem zkoumal naposled, tak tu musela být čistá sběrnice bez odbočení. Navíc ty videotelefony nebyly nic moc designově.
Jinak s ní nějak nemám problém. Spíše se profiluji nějak jinam, ale na 5 systémech jsem měnil za 10 let jeden telefon už po záruce a na jednom systému, kde je dost pohyb obyvatelstva sem tam nějaké oprava způsobena většinou poškozením kabeláže ve společných prostorech - trošku specifický objekt, nebo přepólováním telefonu při demontáži kvůli malování...

Tady ty ceny jsem vytáhl z nějaké předběžné CN v ABB. Bticinu to bylo asi o 10k na celý objekt levnější v audio koncových přístrojích, ale ABB se investorovi výrazně víc líbilo designem.

Pavel Štrom:

vsem  (poklona)  za odpovedi, jak ale pise @Lukáš Rotrekl - presne tak, ja hledam podklady abych mohl udelat vyberove rizeni a nenechal se napalit, jelikoz do dane problematiky vubec nevidim, proto jsem se rozhodl polozit dotaz na tomto foru, kde jsou odbornici a muzou dobre poradit.

Popisi trosku vice:
mame dva vchody, kazdy vchod ma 24 bytu, panelak je z roku 86, chceme delat zaroven rekontrukci el. rozvodu na spol. chodbach.,  tak bychom to udelal vse zaroven.

Pred rokem jsme si poridili pro oba vchody ctecku cipu od IMAporter, zamky ve dverich mame elektromechani cke s panikovou funkci.

Co se tyce tech "vychytavek" - je to mysleno jako bezdratovy video zvonek, s wifi, funkcni foto ramecku apod. Chteli bychom funkcni reseni, takove aby to mohla ovladat babicka a dedecek.

Nasledne se mi libi prispevek od @Radek Červený kde navrhuje, ze videotelefon do bytu si kazdy bude moci poridit jako priplatkovou vybavu a komu staci novy audio telefon, tak tento uhradime z rozpoctu SVJ.

Nekteri zde pisi, ze chceme to nejlevnejsi, to neni pravda. Jen jsem pozadal o doporuceni na koho se obratit (vyrobce/dodavatel) abyhom si mohli porovnat nabidky na zaklade nasi poptavky. Jinak jsme ze zapadnich cech, Karlovarsky kraj.

Radek Červený:
Citace: Pavel Štrom  08.11.2018, 12:27

Co se tyce tech "vychytavek" - je to mysleno jako bezdratovy video zvonek, s wifi, funkcni foto ramecku apod. Chteli bychom funkcni reseni, takove aby to mohla ovladat babicka a dedecek.

Nasledne se mi libi prispevek od @Radek Červený kde navrhuje, ze videotelefon do bytu si kazdy bude moci poridit jako priplatkovou vybavu a komu staci novy audio telefon, tak tento uhradime z rozpoctu SVJ.

On ten Legrand má letos novinku u videotelefonů, které mají wifi adaptér. Pak to funguje tak, že uživatel si stáhne do telefonu aplikaci a pokud se příchozí nedozvoní, videohovor je přesměrovám přes data na telefon uživatele.
Jinak se bezdrátovým zvonkům a obzvláště telefonům bráním jak čert kříži, vždy to byl jen pytel neřešitelných problémů, které se do budoucna budou kumulovat například variabilitou frimware při výměně části systému. Zpravidla to nabízí dodavatelé bez historie a referencí.
Staré elektrikářské pravidlo říká, že jak to nemá špagátek a funguje to, je to podezřelé. Pokud máte v domě kabeláž nataženou a není poškozená nájezdy kutilů, bez potíží ji využijete, stačí vám jen 4 dráty.

Pavel Štrom:
No vzdyt ano, proto jsem rozepsal to, co jsme myslel v prvnim dotazu, ty vychytavky, ktere nechceme, chceme aby to bylo proste na ovladani bez zbytecnosti, ktere prodrazi celou zakazku :)

Takzte nikdo nic, krome Legrand nedoporuci? :)

Ptali jsme se po okoli od mistnich a dali nam nabidky, ze to bude stat tak 200 tisic bez DPH na jeden vchod = 24 bytu (to je teda cena vcetne montaze a video telefonu do kazdeho bytu). Je to levne reseni?

Lukáš Rotrekl:
ABB, Bticino (nevím jestli to nemyslí Radek tím Legrandem),  AlCad, Urmet, Videx, Elvox.... Myslím, že ani jedním z těchto výrobců neuděláte chybu. Otázka bude co kdo kolem bude ochoten nabídnou.
Citace: Pavel Štrom  08.11.2018, 17:30

Ptali jsme se po okoli od mistnich a dali nam nabidky, ze to bude stat tak 200 tisic bez DPH na jeden vchod = 24 bytu (to je teda cena vcetne montaze a video telefonu do kazdeho bytu). Je to levne reseni?

Je auto za 650 000 levné nebo drahé? Neumím odpovědět
Je škodovka za 650 000 levná nebo drahá? Neumím odpovědět
Je Octavia za 650 000 levná nebo drahá? Neumím odpovědět
Je Octavia s dieselovým motorem za 650 000 levná nebo drahá?
Je octavia to co chcete? To už vůbec neumím odpovědět.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana