Jak čast revidujete přenosné proudové chrániče VY? Zda vůbec ...
Milan Hudec:
Střeva to má ovšem stejná a řekl bych neplnokrevná oproti chrániči modulárnímu.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Zdeněk Friedrich 27.10.2018, 11:06
U těchto výrobků chápu revizi dle ČSN 33 1600 ed.2, i když je to trochu na vodě.
Protože norma na spotřebiče vůbec chrániče nezná? Takže nemáme, jak testovat jejich parametry.
Javorsky:
Pro mne chranic v zasuvce jako chranic v rozvadeci. Test vidim jako bezny a mozny jen po pripojení k testovane siti, jejiz bezpecnost doplnuje.
Radim Strycharski:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 27.10.2018, 11:31
Protože norma na spotřebiče vůbec chrániče nezná? Takže nemáme, jak testovat jejich parametry.
V podstatě je to tak. Jde o normativní a přístrojovou díru. Revizi přenosného chrániče je nutno provést podle ČSN 33 1600 ed. 2 a vyzkoušení lze provést maximálně tak zkušebním tlačítkem, protože ČSN 33 1600 ed. 2 jasně říká, co se má měřit. ČSN 33 2000-6 ed. 2 sem tahat nelze, přístroje typu Revex jsou pro revize plně postačující.
Petr Šroll:
nedá mi to nepřipojit osobní zkušenost s PRCD :-) Koupil jsem jeden pro ochranu pracovníka při práci na čerpadle ve studni (aspoň něco). Před aplikací jsme ho vyzkoušel "nanečisto". Výsledek viz. video: https://photos.app.goo.gl/QssBoZPZFrhsxoKX9 . Jak se vám líbí? Na můj vkus trochu dlouhých 30 ms.
P.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana