Aký kúpiť tester uzemnenia bez rozpojenia vodiča?
Zdeněk Mazač:
Citace: Ladislav Husár 15.10.2018, 20:18
Potom je narade meranie pomocou impedancie slucky, co taktiez niekedy nieje jednoduche ked v obvodu su riesene cez prudovy chranic a najst bod pred tym si vyzaduje otvorenie rozvadzaca,...
Některé přístroje měří impedanci smyčky i za proudovým chráničem bez vybavení
Ladislav Husár:
Ano to máte pravdu, mám Megger MFT 1835 ale castokrat pri takomto merani napriklad zasuvky je hodnota uplne ina ako ked tam chranic nieje,, , bez chranica na tom isto m obvode ukazuje pristroj napr. 0,8Ohmu a pri merani bez vybavenia je hodnota 2,6ohmu.
Zdeněk Mazač:
S přístrojem Megger nemám zkušenost, ale díval jsem se na video o použití a vidím problém v systému měření. Nebylo rozlišeno jestli se měří impedance sítě nebo smyčky, přednášející vždy hovořil o smyčce. A přístroj se k měření připojuje pouze dvoudrátově.
Tak měří a připojuje se i např. Zerotest a s ním musíme nejdříve změřit impedanci sítě a pak vodič připojený na N zapojit na PE a měřit impedanci smyčky, jinak dojde k vybavení FIčka.
Používám k měření Metrel XA a ten se připojuje třídrátově a měření je bez problémů.
U Zerotestu taky bývá problém s přítlakem měřících hrotů
Ladislav Husár:
Pán Mazáč tak ako píšete meriam aj ja. K prístroju mám redukciu s vidlicou do zásuvky a meriam pomocou troch vodičov. Až na prístroji si prepnem režim impedancie siete a impedancie vypínače slučky. Jedna sa o združený revízny prístroj MFT1835 a mám zato že je to kvalitný prístroj v robustnou prevedení.
Milan Hudec:
Zcela nenormově si zkuste změřit uzemnění pomocí spojitosti 200mA mezi zemničem a vodičem PE/PEN či vodovodním potrubím a pod.zemním etalonem, pak porovnejte s jinou metodou :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana