Kde má být u přepínání síť-0-záloha umístěno SPD?

<< < (3/4) > >>

Jirka Dobrovolný:
Citace: Jiří Schwarz  27.09.2018, 20:07

Jenže to je z hlediska bezpečnosti (především "4-41") dost problém mít lokální TN síť napájenou z malého alternativního zdroje.
Bohužel to tak někdy mají připravené i "velcí profesionálové",  doufám, že mě to v úterý v Plzni vysvětlí!

Které články této normy konkrétně myslíte?

Javorsky:
Doufam, ze panove ohledem cesty svedeni bleskovych proudu berou v potaz take bezpecnou vzdalenost mezi kontakty prepinace vzhledem k jeho konstrukci, uziti a poloze na trase.

Pavel Dolejš 33:
A pojistkový odpínač v rozvaděči při použití laiky taky není to pravé ořechové ... ::)

Jirka Dobrovolný:
Citace: Pavel Dolejš 33  28.09.2018, 13:57

A pojistkový odpínač v rozvaděči při použití laiky taky není to pravé ořechové ... ::)

To jistě není. Ale to prý řeší upozornění, že s odpínačem nesmí laik manipulovat.

Jiří Schwarz:
Citace: Jirka Dobrovolný  27.09.2018, 21:43

Které články této normy konkrétně myslíte?

Podívejte se na odstavec 411.4 sítě TN
Tam jsou nějaké požadavky aby síť TN mohla fungovat a splňovala nějaké požadavky na bezpečnost.
A zkuste se zamyslet nad bodem 411.4.1 - pokud mám napájení z veřejné sítě, mám přivedení i uzemnění z distribuční soustavy. Jakmile jedu na vlastní zdroj, nemohu spoléhat na přívodní "uzemněný PEN",  protože ze svého zdroje mohu jet právě proto, že energetik mění kabel, bagrista urval přívod, ve vichřici spadlo vedení od trafačky...
A pokud se podíváme do přílohy NB (v ed.2),  kdo má tak dobré vlastní uzemnění?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana