Jak vysvětlit laikovi dodržování zákonů při činnosti na VTZ?
Jiří_Hrubý:
Ano, RT musí potvrdit soulad OM s PP, tzn. zda je správně vydrátován rozvaděč a např. jestli vůbec má zákazník přímotopy, na které sazbu žádá.
Přípojku si posoudí distributor. Když tam bude svod Al 10 do KLAD 25, provede na své náklady výměnu přípojky a HDS. Samozřejmě o to může rovnou zažádat i zákazník, pokud mu to schopný RT či elektrikář, který mu bude dělat úpravu měření poradí. Bohužel, ne každý "takyelektrikář" se s tím obtěžuje, protože chce udělat měření při jedné návštěvě a hned fakturovat a ne čekat měsíc, než někdo vymění přípojku. Úplně stejně se chovají zateplovačské firmy, pak zapláče zákazník, když mu za pár let vyhoří svod nebo HDS. Ale to už jsem O.T.
Kvita Ladislav:
Reagoval jsem na tento pohled na věc:
Citace: Radim Strycharski 19.09.2018, 15:37
Co je podle vás kompletní revize elektroinstala ce objektu? V daném případě jde o hlavní domovní vedení/odbočku k elektroměru a připojení elektroměrovéh o rozvaděče. Dál nic, elektroinstala ce v měřené části být může nebo nemusí. V každém případě jde o odpovědnost majitele objektu a distributor nemá na měřené instalaci z hlediska bezpečnosti žádný právní zájem. Slovo "přípojka" bych pro jistotu vůbec nepoužíval. Pokud zákazník zprávu nechce a potvrdit žádost chce, tak vystavte zprávu, tu mu nepředávejte a na žádosti popravdě potvrďte její vystavení.
Citace: Kvita Ladislav 19.09.2018, 16:50
Minimálně v případě změny sazby na dvoutarif (topení, ohřev vody), to zas tak jednoduché nebude.
Citace: Jiří_Hrubý 21.09.2018, 16:59
Ano, RT musí potvrdit soulad OM s PP, tzn. zda je správně vydrátován rozvaděč a např. jestli vůbec má zákazník přímotopy, na které sazbu žádá.
To přesně jsem měl na mysli - kontrola provedení a funkce blokování, kontrola připojení akumulačních a přímotopných spotřebičů, způsob připojení, průvodní dokumentace, technické údaje. Nestačí jen kouknout do elektroměrovéh o rozvaděče, podepsat papír, sebrat dva tisíce a nashle. Nehledě k tomu, že zprávy o revizi jsou pracovníky distributora kontrolovány a případně zjištěný nesoulad s připojovacími podmínkami znamená nevydání příkazu k montáži měření a vyhotovení nové zprávy o revizi.
František Šohajda:
I když RT něco opomene, mají natolik školeného technika že nepřipojí a odjede pryč.
Opravu (dojezd technika) Už zaplatíte.
Co já vím je to jen sichr v případě že jejich technik něco prehledne a třeba by byl soud.
Pak za vše odpovídá RT.
Kvita Ladislav:
Citace: František Šohajda 22.09.2018, 13:21
I když RT něco opomene, mají natolik školeného technika že nepřipojí a odjede pryč.
Opravu (dojezd technika) Už zaplatíte.
Co já vím je to jen sichr v případě že jejich technik něco prehledne a třeba by byl soud.
Pak za vše odpovídá RT.
Pochybuji o tom, že technik montáže měření kontroluje připojení bojleru nebo přímotopů.
Miroš Jan:
Citace: Kvita Ladislav 22.09.2018, 19:34
Pochybuji o tom, že technik montáže měření kontroluje připojení bojleru nebo přímotopů.
Jenomže ten technik, si může ledacos změřit. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana