Oteplení rozvaděče a úvahy s tím spojené ...

<< < (2/4) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Radek Červený  01.02.2019, 15:06

Zajímavá reportáž. V podstatě se všichni nezávisle na sobě shodli, což mě ani tak nepřekvapuje, v dané problematice je to logické.
Co mě překvapuje, je ta myšlenka, jak nějaký "brašnový šmudla",  který poskládá rozvaděč ze zbytků, co kde našel, odmontoval a uloupil, sedí u výpočtového prográmku a mlátí do něj ta data od těch vykopávek, aby se něčeho dopočítal  ;D

No, to je na tom ta pointa, že to určitě neudělá!  (dance)

Milan Hudec:
Já to osobně nezažil, ani jsem z doslechu nezaznamenal, což ovšem nic neznamená.
Máte někdo konkrétní případ že by díky ať již chybnému či žádnému výpočtu oteplení rozvaděče (mám na mysli byt/dům, nikoli fabriku) došlo k jeho požáru?

Jiří Schwarz:
Požár ne.
Ale jisté "podezření" na přehřívání jsme měli.
Jistič od trouby padal jen když běžel nízký tarif.
Zkoumali jsme jak se v té době změní napětí, jestli trouba bere vyšší proud...
Ale když jsme měli rozvaděč(ík) oddeklovaný a měřili proud, drželo to.

Pak jsme sáhli na relé pro blokování bojleru a přehodili jsme jističe, aby jistič od trouby nebyl mezi jističem od bojleru a relé a "drží to"...
Možná i ta značka relé SENTAI nebude nic TOP, topilo pěkně, už je tam jiná značka

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  01.02.2019, 21:26

Já to osobně nezažil, ani jsem z doslechu nezaznamenal, což ovšem nic neznamená.
Máte někdo konkrétní případ že by díky ať již chybnému či žádnému výpočtu oteplení rozvaděče (mám na mysli byt/dům, nikoli fabriku) došlo k jeho požáru?

Já taky ještě nepotkal spáleniště domu s hřebíky místo pojistek. Nemáš Milane prosím nějaký důkaz? To totiž bylo kdysi komerční lobby pro výrobu pojistek frajera Edisona!
 (dance)

Milan Hudec:
Lékaři varují před smrtelnou nemocí XY, třetina národa má veškeré její příznaky, skoro nikdo neumírá.
Někde je chyba.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana