Nemáte publikaci k provádění domovní elektroinstalace z 1. republiky?
Ondřej Sladký:
Setkal se někdo s příručkou pro elektromontéry vydanou mezi světovými válkami v Československu, která se zabývá pravidly a předpisy při domovní elektroinstala ci? Hledal jsem v Národní knihovně a v díle prof. Vladimíra Lista, ale na klasickou příručku typu "Domovní elektrické instalace" z roku 1958 a pod. jsem zatím nenarazil.
Miroslav Minařík:
Citace: Ondřej Sladký 20.08.2018, 23:58
Setkal se někdo s příručkou pro elektromontéry vydanou mezi světovými válkami v Československu, která se zabývá pravidly a předpisy při domovní elektroinstala ci? Hledal jsem v Národní knihovně a v díle prof. Vladimíra Lista, ale na klasickou příručku typu "Domovní elektrické instalace" z roku 1958 a pod. jsem zatím nenarazil.
Ledacos se najde.
Nejvíce se tomu podobá toto ...
https://zdroje.elektrika.cz/book/elektrotechnika-prirucka-pro-elektromontery-1913/page/1
Václav Třetí:
Nádhera! Mohu se zeptat, který je to rok vydání? Podle nakladatele to vypadá na začátek I. rep.
Miroslav Minařík:
Citace: Václav Třetí 21.08.2018, 21:50
Nádhera! Mohu se zeptat, který je to rok vydání? Podle nakladatele to vypadá na začátek I. rep.
Díl I. Elektrické stroje a přístroje (1913). Roku 1910 zřídila Elektrotechnic ká akciová společnost dříve Kolben & Spol. v Praze-V ysočanech za účelem vychování zdatných elektromontérů, kteří by nejen prakticky, alei teoreticky ovládali svůj obor, soukromý kurs elektromontérs ký. Kurs ten byl r. 1911 spojen s místní odbornou školou strojnickou a osnovy příslušného ...
Vydal: I.L. Kober knihkupectví v Praze Autor: Václav Machytka
Strana 1 z 120
Václav Třetí:
Takže jsem se o kousek netrefil, ještě z c.k. mocnářství, takových kousků už se moc nenajde. Je to bohužel velká škoda, že mnoho starých materiálů tohoto typu skončilo ve šmelcu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana