Jaký poradíte přepínač sítě (distribuce/centrála)?

<< < (2/6) > >>

František Šohajda:
Citace

Potřebuji přepínač sítě (1-0-2) - distribuce/ centrála;
pevný kabel AYKY 4x16 (50A)/ přívodka 5p.

Takové zapojení podlého řádnému schvalovacímu řízení ze strany distribuce..Ne může si každý zapojit "nějaký" vypínač a přepínat s distribucí jak chce!
Pokud vám to distrubuce povolí, OK..Pokud ne, musíte hledat jiné řešení které je průchozí z distribucí!

Vít Rotrekl:
Citace: František Šohajda  12.08.2018, 18:08

Takové zapojení podlého řádnému schvalovacímu řízení ze strany distribuce..Ne může si každý zapojit "nějaký" vypínač a přepínat s distribucí jak chce!
Pokud vám to distrubuce povolí, OK..Pokud ne, musíte hledat jiné řešení které je průchozí z distribucí!

Myskim ze tazatel nechce vexlovat vypinacem, kdy se mu zachce, ale jen kdyz lehne privod od distribuce, tak se prepne na privod z centraly.

Citace: Jiří Schwarz  12.08.2018, 17:49

Mám v tom zadání trochu nejasnost.
Kabel 4x16 a přívodka 5p?

Když přepínání sítí, mělo by to být za bodem rozdělení, aby se nepřepínal PE vodič, ale aby se přepínal střední pracovní vodič N.

Toto je trosku slozitejsi orisek...
Jirko co by jsi rekl zapojeni:
Privod z distribuce: faze na prepinac a PEN na PEN/PE sbernici
Privod z centraly: faze + N na prepinac a pak na N sbernici, PE na PEN/PE sbernici.

Nedelam si iluze ze by byly v rozvadeci dve sbernice jedna PEN a druha PE. Pravdou je ze tam taky nemusi byt samostatna N...

K dotazu, nedavno jsem zapojoval rozvadec kde byl prepinac, zkusim se podivat esli mam fotku.

Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda  12.08.2018, 18:08

...
Pokud vám to distrubuce povolí, OK...

Pokud to bude za elektroměrem, tak mi není úplně jasné co nebo proč by na tom "distribuce" mohla nepovolit.

Jakub Trasoň:
objevil jsem že ABB OT je i na 63A, tak uvidíme v obchodě.
Citace

Kabel 4x16 a přívodka 5p?

Když přepínání sítí, mělo by to být za bodem rozdělení, aby se nepřepínal PE vodič, ale aby se přepínal střední pracovní vodič N.

pevný přívod je 4x, ten bude rozdělen a uzemněn, pak už vše v tn-s
přepínač by měl být 4p (3xL +N)
svorkovnice PE společná
Citace

proč ne?,  je to proto když je výpadek na straně distribuce, zařízení je potřeba stále napájet, UPS dělá to samé jen automaticky, tady přijde obsluha a nastartuje centrálu. aby to bylo bezpečné a nepouštěli jsme proud do sítě tak hledám vhodný přepínač

TechnickapodporaHager:

Máme přepínače v řadě HIM, od 20A po 80A, modulární DIN- otočné.
například 3P 63A HIM306
              4P 63A HIM406
Další řadu HI4XXR od 63A do 125A
Dále přepínače s usazením na montážní desku až do 1600A - například HI464
Malé přepínače sítí - páčkové, které jsou podobné jističům, například SFT 340,SFT440, ale tyto jsou pouze do 40A.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana