Věříte spíše teoretickým nebo praktickým produktovým manažerům?
Miroslav Minařík:
Citace: Ivan Taraba 12.08.2018, 21:55
Použít PLC k doplňování vody do kávovaru je sice zajímavé, ale dle mého mínění to nesvědčí o profesionalitě . Podle způsobu tažení hadice bych to odhadoval na garážovou firmu a říkal bych si: "Proč proboha nekoupí kávovar s připojením k vodovodu a nenechají si ho připojit odbornou firmou, to jsou na tom tak špatně?".
O jaké profesionalitě je řeč? Cílem celého snažení nebylo vyřešit kávovar, ale zkusit pokus. To asi netušíte jak vypadají naše pokusy, když si v dílně hrajeme! Krom toho pokusy na VUT je to stejné v bleděmodrém a nikdo se nad tím nepozastavuje.
Viz na konci videa ten server na regálu z MAKRA!
Myslíte, že vývoj čehokoliv musí mít vystavený certifikát? Tak to se tu asi něco dozvíte! (dance)
Jan Yossarian:
Citace: Ivan Taraba 12.08.2018, 21:55
... dle mého mínění to nesvědčí o profesionalitě . Podle způsobu tažení hadice bych to odhadoval na garážovou firmu ...
Asi bych vysadil ty prášky. Nebo je to možná tím horkem? I já s tím mám občas problém a proto se držím dál od klávesnice!
Ivan Taraba:
Citace: Miroslav Minařík 12.08.2018, 22:46
O jaké profesionalitě je řeč? Cílem celého snažení nebylo vyřešit kávovar, ale zkusit pokus. To asi netušíte jak vypadají naše pokusy, když si v dílně hrajeme! Krom toho pokusy na VUT je to stejné v bleděmodrém a nikdo se nad tím nepozastavuje.
Mám na mysli profesionalitu při řešení již vyřešených problémů. Jestli šlo o vyzkoušení jak funguje PLC, tak to se dalo vyzkoušet i jinak.
To asi netušíte jak vypadají naše pokusy, když si v dílně hrajeme! Krom toho pokusy na VUT je to stejné v bleděmodrém a nikdo se nad tím nepozastavuje.
To netuším. Samozřejmě když má člověk čas a peníze, může si hrát jak je libo. Cílem pokusu by mělo být nějaké zjištění. Pokud bylo cílem zjistit k čemu je PLC a naučit se ho programovat, tak je to v pořádku. Na středních elektrotechnic kých školách a učilištích se to běžně dělá. Ve firmách se podobné věci dělají při školeních.
Myslíte, že vývoj čehokoliv musí mít vystavený certifikát? Tak to se tu asi něco dozvíte! (dance)
Pod pojmem "vývoj" bych si představil automatické doplňování vody do kávovaru, kdyby se firma věnovala vývoji kávovarů a ideálně pokud by výsledkem bylo nějaké zlepšení stávajícího stavu. Certifikáty podle mne musí mít výsledky vývoje až když se uvádí na trh, což nebude tento případ. Zde stačí, když je to provedeno bezpečně s ohledem na obsluhu a případný únik vody při poruše.
Citace: Jan Yossarian 13.08.2018, 10:54
Asi bych vysadil ty prášky. Nebo je to možná tím horkem? I já s tím mám občas problém a proto se držím dál od klávesnice!
Mohl jste napsat, že se mnou nesouhlasíte, ale to by nebylo tak vtipné :D :D :D
Omlouvám se, jestli jsem svým pohledem na věc někomu zkazil den, to jsem vážně nechtěl a také si rád hraji ::).
Miroslav Minařík:
Citace: Ivan Taraba 02.09.2018, 01:49
Mám na mysli profesionalitu při řešení již vyřešených problémů. Jestli šlo o vyzkoušení jak funguje PLC, tak to se dalo vyzkoušet i jinak.
V úterý budeme testovat přenosný proudový chránič. Řeknu klukům aby si nezapomněli nasadit ochranné přilby, brýle a dielektrické rukavice aby to bylo dost profi!
(beach)
Ivan Taraba:
Citace: Miroslav Minařík 02.09.2018, 08:20
V úterý budeme testovat přenosný proudový chránič. Řeknu klukům aby si nezapomněli nasadit ochranné přilby, brýle a dielektrické rukavice aby to bylo dost profi!
(beach)
Tím jistě nic nezkazíte ;)
Představte si hypotetickou firmu, jejíž zaměstnanci si vyrobili vlastní proudový chránič. Našli nějaké toroidní jádro, navinuli na něj několik vinutí a připojili programovateln é relé, reagující na rozdílový proud. Světe div se, funguje to! Přístroj dokonce naměřil lepší hodnoty než u chrániče z obchodu. Tak to zpevnili stahovacími páskami, namontovali na DIN lištu do rozvaděče a zakryli plexisklem. Chrání jim to jeden okruh zásuvek v kuchyňce a hrdě to ukazují vybraným návštěvám. Jejich vedoucí je rád, že mají fantazii, že rozumí funkci chrániče a k tomu zhodnotili nevyužitý toroid... (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana