Věříte spíše teoretickým nebo praktickým produktovým manažerům?
Miroslav Minařík:
PHXC: PLC pohlídá i hladinu vody v kávovaru!
Programovateln á relé dobývají svět! Kam se poděl svět měření a regulace? Dnes, v době IoT se dá očekávat mikroautomatiz ace v kdejaké spotřební elektronice. Mezitím co jsou v nabídce chladničky objednávající chybějící potraviny, jiné spotřebiče nepočítají s podstatně praktičtějšími funkcemi. Při jedné návštěvě brněnské centrály PHOENIX Contact mi nedalo nenatočit účelovou úpravu automatického espresa. Každý muž s duší technika je hračičkou! Nebo jinak, každý skutečný praktik vychází z praxe. Proto si musí i hrát!
Zdroj: zde...
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Milan Hudec:
No myslím že produkťáci jsou jen dobří či špatní, přičemž měřítkem spojeným s úspěchem prodeje je schopnost práce s prodejním nástrojem.
Jiří Schwarz:
Je to taková hezká ukázka toho, že by projektant nebo konstruktér měl koukat kolem sebe a tam hledat inspiraci co zlepšit, řešit...
Bohužel občas je to poněkud jinak a špatně,když si někdo něco vymyslí a pak hledá komu jak by to "prodal", koho by přesvědčil, že právě jeho pitomost by měl využívat :-)
Ivan Taraba:
Citace: Miroslav Minařík 10.08.2018, 09:02
Věřím produktovým manažerům, kteří se vyznají ve svém oboru, mají přehled o konkurenčních řešeních a umí k nim najít alternativu z jejich produkce. Samozřejmě je dobré, když manažer nabízí řešení, které sám používá, ovšem v některých oborech to takhle snadno nejde (například produktový manažer ropných tankerů).
Použít PLC k doplňování vody do kávovaru je sice zajímavé, ale dle mého mínění to nesvědčí o profesionalitě . Podle způsobu tažení hadice bych to odhadoval na garážovou firmu a říkal bych si: "Proč proboha nekoupí kávovar s připojením k vodovodu a nenechají si ho připojit odbornou firmou, to jsou na tom tak špatně?".
Jiří_Hrubý:
Nejlepší zkušenosti mám s těmi, kteří s nabízenými produkty dělali a znají i jejich nedostatky a řešení problémů. A to se týká jak obchoďáků, tak technické podpory.
Není nad to, zavolat na technickou podporu, říct "mám tu deion, je tak a tak připevněný a tak a tak připojený a chci náhradu" a na druhém konci je člověk, který ví. Dtto se mi povedlo u Siemensů, Aumy, MT atd. Ale jsou i tací, kteří umí na dálku jen hledat v katalogu a to většinou prostě nestačí... Takže jednoznačně praktik, i kdyby neuměl mluvit jako kniha, což teoretici umí, ale mluvil k věci.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana