Je pravda, že domácí automatizace na rozdíl od klasiky sníží spotřebu energií?

(1/3) > >>

Jan Yossarian:
Je pravda, že domácí automatizace na rozdíl od klasiky sníží provozní náklady energie?

Jan Franěk:
Může, ale jen v některých případech. Rozhodně neplatí to že automatizace automaticky znamená menší náklady na provoz domu.

Jan Yossarian:

Vidím, že se zde uklízelo. Otázka byla asi moderátorem upravena. Ale v podstatě je položena správně. Pokud si u nás někdo objednává systémovku, vždy je tam požadavek na úsporu energie. Já osobně mám v této otázce jasno, ale někteří odborníci jsou asi jiného názoru.

Pokud osazujeme dům senzory, řízením topení, klimatizace, žaluzií, pak pokud dochází k úspoře pro klasickému domu, není to alespoň pro mne žádným překvapením. Ale věřím tomu, že elektrikář, který se tím nezabývá, může být přesvědčen, že chytrá instalace není o úsporách, ale o komfortu rozmarných milionářů.

P.S. k tématu, které zmizelo ... 4 z 10 kolegů pracovali jako "maráci" a dnes se jim říká systémoví integrátoři inteligentních instalací.

Hugo K.:
Docela si zakládám na tom, že se dokážu rozhodnout, kdy rozsvítit nebo kdy si dát chladit lahvičku červeného.
Úplně stačí, že mi do toho čas od času zasahuje manželka. Ještě aby mi do toho kecala instalace.
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Jiří Schwarz:
Každé zařízení má nějakou vlastní spotřebu.
A pak je na uživateli jak se naučí zařízení využívat, aby mu to přineslo takovou úsporu, aby se mu provoz takového zařízení vyplatil.
Jsou uživatelé, kteří si s tím pak dokážou tak hrát, že naopak mohou něco málo propálit navíc  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana