Jaký vybrat 3F pomocný elektroměr?
SedlakI:
Citace: Jan Franěk 04.07.2018, 17:41
Používám Elektroměry z nabídky Schrack technik. Cena je taková jaká je. Hotovo, nediskutuju, nejsem trhovec.
Aha, a četl jste si otázku? Pro mne jako člověka mimo obor je rozptyl ceny 1-8 tisíc naprosto nejasný. To je důvod proč pokládám svůj dotaz mezi odborníky. Nicméně typ ani cenu jste mi stejně neprozradil.
Citace: Jan Franěk 04.07.2018, 17:41
Marně přemýšlím o dvou věcech. Jak se dozvíte z údajů na elektroměru něco o nějaké spolehlivosti a co je to pomocný elektroměr ? :-\
;D ;D Až budou spolehlivost uvádět na štítku, zkrachuje polovina firem a já se nebudu muset ptát.
Pomocný = moje nepřesné označení elektroměru, který nemusí být kalibrovaný, plombovací a nevím co ještě. Prostě budu moci jen odečítat spotřebu konkrétního zařízení.
Jiří_Hrubý:
Podružný elektroměr tedy.
Když chcete poměr cena/výkon/spolehlivost a evropský původ vychází indukční L&G či Křižík nejlépe.
Když trváte na vměstnání na lištu a chcete výstupy, je otázka, jakou chcete přesnost. Rozumný průměr je třeba Finder 7E.46.8.400.00 02 nebo ABB B23. Když chcete něco víc místního, pak jedině ZPA třeba ED 310.
Rozvodak:
Přesně tak.
Ono se nechá koupit krabička bez výstupů, bez cejchu za pár šušňů, nebo přesný měřák s výstupy a registry. Tady kol. Franěk má zkušenosti s chytrým měřením poddružným elektroměrem u klientů.
Záleží co se od toho má očekávat.
Pokud jde jen o kw/h, kolem 1,5k se dá sehnat repas LaG nebo Uher s cejchem. Tam je jistota že to vydrží věky.
Český výrobci jsou ZPA Trutnov
Jan Franěk:
Citace: SedlakI 04.07.2018, 19:33
Aha, a četl jste si otázku? Pro mne jako člověka mimo obor je rozptyl ceny 1-8 tisíc naprosto nejasný.
Ano, četl. A protože byla nejasná, uvedl jsem pouze kde tyto elektroměry nakupuji. Výběr pak záleží na několika dalších faktorech, z nichž jste další (nyní snad už dostatečně) uvedl ve svém následujícím příspěvku. Na vašem místě bych se domluvil se svým elektrikářem, sdělil mu své požadavky a nechal ho ať nakoupí dle svého zvyku. Upřímně nechápu proč chcete kupovat takovouto věc sám. Problém bývá i s odběry do 5A a velkou nepřesností měření.
Citace: SedlakI 04.07.2018, 19:33
;D ;D Až budou spolehlivost uvádět na štítku, zkrachuje polovina firem a já se nebudu muset ptát.
Neodpověděl jste mi. Jak z elektroměru podle vás zjistíte spolehlivost čehokoliv? (poklona)
Vít Rotrekl:
Napriklad elektromery Maneller, trojfaz na DINku bude stat neco pres tisicovku, vystupy SO maji skoro vsechny. Jen pozor muze byt problem s "pocitanim" pulzu, pokud je to do nejakeho "ridiciho systemu". Musite mit neco co ty rychle pulzy zvladne pocitat. Pak uz zbyva jen rozhodnuti jestli dvoj tarif nebo bude stacit jednotarif...
Predpokladam ze stranku elektromery bodka com uz jste objevil.. tam se vybira docela dobre.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana