Může být proudový chránič automaticky s funkcí jističe 3x40A?
Radek Červený:
Pokud je instalace provedena v síti TN-C (nebo nedej bože podle fotek ještě dvouvodičově bez zemnícího vodiče), je instalace chrániče špatně.
Opravdu není rozumné dělat závěry ze dvou fotek. Relevantní odpověď dostanete od nezávislého revizního technika, který posoudí instalaci jako celek, tedy včetně kabeláže a teprve pak dokážže odpovědět, zda je předjištění včetně chrániče v pořádku či nikoliv.
Tondys:
Táta měl dům od 1932 a já ho mám 4 roky, nebydlí se tam, je to na pár týdnů v roce.
Ještě by mne zajímalo, zda na osvětlení mohu mít jistič až 10 A a na zásuvky až 16 A. Průřez vodičů by proudu odpovídal.
Rozvodak:
To co je úplně nalevo, je elektroměr. Spínačky jsou zřejmě úplně dole pod chráničem. Chránič je zaplombovaný, takže určitě JM, jinde se to snad nedělalo.
Citace: Tondys 25.06.2018, 21:25
Táta měl dům od 1932 a já ho mám 4 roky, nebydlí se tam, je to na pár týdnů v roce.
Ještě by mne zajímalo, zda na osvětlení mohu mít jistič až 10 A a na zásuvky až 16 A. Průřez vodičů by proudu odpovídal.
Jo, takhle se to běžně dimenzuje, ale musí odpovídat i průřez.
Rozvodak:
Doporučil bych pozvat lokálního odborníka.
Ty pojistky jsou zřejmě v Neměřený části, pokud neni nalevo před měřením vypínač.
Celkový foto by řeklo víc.
Jan Franěk:
Citace: Rozvodak 26.06.2018, 05:18
To co je úplně nalevo, je elektroměr. Spínačky jsou zřejmě úplně dole pod chráničem. Chránič je zaplombovaný, takže určitě JM, jinde se to snad nedělalo.
Souhlasím. Vidím to úplně stejně.
Citace: Rozvodak 26.06.2018, 05:31
Doporučil bych pozvat lokálního odborníka.
To bude nejrozumnější (jednicka)
Citace: Rozvodak 26.06.2018, 05:31
Ty pojistky jsou zřejmě v Neměřený části, .....
Tak to si nemyslím 8)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana