Jak zajistit, aby prasklá žárovka neshazovala až hlavní jistič?
Milan Hudec:
Citace: Pavel Mužík_ 13.06.2018, 20:26
Když tam dáte namísto žárovek LEDky, tak máte vystaráno. V úsporách za elektriku se vám ta vyšší cena vrátí a ušetříte si starosti s nahazováním jističů.
Bejt hadem pod ledkama, tak se zkrátím (dance)
Juraj Rojko:
Můžete také zkusit použít žárovky jiného výrobce. Některé umí dožít méně teatrálním způsobem.
Jan Franěk:
Citace: mafiak 13.06.2018, 21:11
V teráriu je klasiká žiarovka aj zdrojom tepla, živočích sa pod ňou vyhrieva akoby na slnku.
Souhlasím.
Osobně bych do terárka dodatečně instaloval trubičkovou pojistku. Je rychlá a spolehlivá. Přijde mi to mnohem kultivovanější než mít u terárka 50m prodlužováku (i když to v podobných případech pomáhá), nebo nefunkční placebo v podobě pětipsa s údajnou přepětovkou.
Tedy shoda s kolegou Hrubým.
pavel nejedly:
Citace: Juraj Rojko 13.06.2018, 22:34
Můžete také zkusit použít žárovky jiného výrobce. Některé umí dožít méně teatrálním způsobem.
Už jsme zkoušeli několik výrobců a zatím jsem na takového nenarazil (spíš je nedokázal odlišit). Nemáte nějaký tip? Patice je mi jedno. Uvažoval jsem i o halogenech s paticí G10.
Bohužel, kvalitní "hřejivé" žárovky se správným příkonem jsou dnes poněkud nedostatkové zboží...
Milan Hudec:
Citace: pavel nejedly 14.06.2018, 07:20
Už jsme zkoušeli několik výrobců a zatím jsem na takového nenarazil (spíš je nedokázal odlišit). Nemáte nějaký tip? Patice je mi jedno. Uvažoval jsem i o halogenech s paticí G10.
Bohužel, kvalitní "hřejivé" žárovky se správným příkonem jsou dnes poněkud nedostatkové zboží...
Pokud bude vyhovovat poněkud žlutější barva světla oproti klasice, dejte tam semaforovou, ta přežije jak hada, tak chovatele.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana