Jak zajistit, aby prasklá žárovka neshazovala až hlavní jistič?
Milan Hudec:
Citace: ACEOF ACES 14.06.2018, 11:54
Zapojit prodlužovací kabel nebo vyměnit žárovku zvládne i člověk bez elektrotechnic ké kvalifikace. Smích
Hovořil jsem o neustálé kontrole provozuschopno sti světelného zdroje.
ACEOF ACES:
Citace: ACEOF ACES 13.06.2018, 20:32
V tomto případě bych zkusil 50metrů dlouhý prodlužovací kabel s průřezem vodičů 1,5mm2. Smích
Citace: ACEOF ACES 14.06.2018, 11:54
Zapojit prodlužovací kabel nebo vyměnit žárovku zvládne i člověk bez elektrotechnic ké kvalifikace. Smích
Já psal o tom, jak zajistit, aby prasklá žárovka neshazovala až hlavní jistič.
Ižák Ctibor:
Není potřeba řešit....po 50 000 hodinách provozu vyměním.
To mi pripomína 70.te roky v podniku, kde na paneli AMR boli kontrolky B15, nanešťastie napájané z ovládacieho napätia. Ak vyhorela kontrolka, takmer vždy letel istič ovládania, a prevádzka vypadla. Vtedy napadla šéfa "spásonosná myšlienka". zistiť u výrobcu životnosť týchto žiaroviek, a asi v 80%životnosti ich vymieňať. Svine žiarovky niekedy odišli na druhý deň.Nechceli vydržať ani 5% svojej životnosti. Museli sme prerobiť signalizácie, aby k výpadkom nedochádzalo.
Miroslav Zuna:
Na akvárka se používají už z dob komiků tribkové zářivky 18-20W ( 60cm) . Nejaké teplo dává i ta tlumivka. Oteplení vyjde na stejno.
Věnujte pozornost i kvalitě svítidla. v r, 94 se v našem městečku stal tragický případ se svítidlem akvárka. Světo při manipulaci při krmení rybiček spadlo do vody. 13-ti letý kluk po něm chňapnul obouma rukama a byl na místě KO. Mimochodem to sídlište bylo stavěné r.84 a tehdy se neinstalovali proudové chrániče.
kokeš jiří:
Nejlevnější řešení by bylo dát semaforovou žárovku. Pokud má moc velkou spotřebu, tak poslouží žárovka co se dává do el. trouby, je 15-25W miňonka, počítaná pro provoz za vysoké okolní teploty, tedy podžhavená. Pak se dají dát 2 klasické žárovky do série, jsou jako bludičky, ale vydrží. Tepelná IR žárovka bez červené baňky má 150W a had by se upekl. Varan asi taky. Potom je možno jít do 12V napájení, trafo za pár šušňů, žárovek výběr nespočetný, autožárovka 55W napájená tak 10,5V má životnost téměř nekonečnou. A o pokles napětí se většinou postarají ztráty v přívodech .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana