Jak zajistit, aby prasklá žárovka neshazovala až hlavní jistič?

<< < (4/7) > >>

Václav Třetí:
Citace: Fuk Tomáš  14.06.2018, 08:34

Klasická žárovka (edisonka) je vždy kompromis mezi životností a světelnou účinností. U semaforových žárovek je tento kompromis zvolen s větším důrazem na životnost a s menším důrazem na světelnou účinnost (jsou žhaveny na nižší teplotu).

Semaforové žárovky jsou podžhavené, to je pravda, ale já osobně bych řekl, že je to spíše kvůli častému spínání v provozu semaforů. Vždyť TESLA dodávala žárovky s životností 5000 hod. (kterou ještě obvykle překročily) a jejich jas nebyl odlišný od běžného provedení 1000 hod.

Fuk Tomáš:
Citace: Václav Třetí  14.06.2018, 08:44

Semaforové žárovky jsou podžhavené, to je pravda, ale já osobně bych řekl, že je to spíše kvůli častému spínání v provozu semaforů. Vždyť TESLA dodávala žárovky s životností 5000 hod. (kterou ještě obvykle překročily) a jejich jas nebyl odlišný od běžného provedení 1000 hod.

Prodloužení životnosti (i počtu sepnutí) se dá dosáhnout i pomocí tlustšího a delšího vlákna (což přirozeně zvyšuje materiálové náklady). U semaforových žárovek asi bude využito obou principů.

Jiří Schwarz:
Nemusí tam být prodlužovačka 50m, já mám jeden zkušební panýlek se zásuvkou, dříve jsem to používal při některých opravách, mám tam jistič 4A, a aby při zkratu nepadal i předřazený jistič od zásuvek a nemusel jsem běžet do rozvaděče, trochu jsem si změnil impedanci smyčky "odpůrkem".

https://www.ges.cz/cz/ax50w-3r30-GES05313663.html

Milan Hudec:
Semaforka má jednak silnější vlákno a jednak je mírně podžhavená.
Tato kombinace z ní dělá skutečně kvalitní žárovku.
Používá se jak na křižovatkách s častým spínaáním, tak na semaforech a výstrahách téměř stále rozsvícených.
Není problém jít jen cestou silnějšího vlákna a takto zvýšit životnost.

František Šohajda:
Citace: Milan Hudec  14.06.2018, 09:14

Semaforka má jednak silnější vlákno a jednak je mírně podžhavená.
Tato kombinace z ní dělá skutečně kvalitní žárovku.
Používá se jak na křižovatkách s častým spínaáním, tak na semaforech a výstrahách téměř stále rozsvícených.
Není problém jít jen cestou silnějšího vlákna a takto zvýšit životnost.

Já mám ale raději semafory se zdroji LED.... (dance) (dance) ;) ;)
Moderní doba!  ;D ;D :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana