Jak zajistit, aby prasklá žárovka neshazovala až hlavní jistič?
František Šohajda:
Dnes barva u LED žárovek není žádný problém....
Ba naopak, daleko lepší jak u žrovek, kdy svítili celý živt jen jednou barvou. :o
Ráno žlutá, v poledne střední a večer bílá.....dle libosti majitele LED osvětlení.. (dance)
Vše v jednom zdroji.
pavel nejedly:
(poklona) za pomoc. Varianta trubičková pojistka, mi přijde jako levné a jednoduché řešení. Snad pomůže.
Z jiného vlákna o praskání žárovek v lustru bych ještě přidal termistor, aby žárovka nedostávala takové dávky při sepnutí.
A pokud ani to nepomůže, zkusím jako mezikus použít nějakou vysloužilou UPS. Případně přejít na nižší napětí a napájet přes adaptér třeba 12V autožárovku.
A než jsem dopsal odpověď, objevil se tip na semaforovou žárovku. To mi přijde jako ultimátní řešení (nevěděl jsem, že se nějaké takové dělají a přijatelné peníze), pokud to není jen marketing výrobců.
Varianta LED a jiné nehřejivé zdroje světla nejsou cestou z důvodů popsaných jinými výše (prostě to musí hrát shora směrem dolů, tedy ani kombinace LED žárovka u stropu a topný kabel u dna).
Milan Hudec:
Citace: František Šohajda 14.06.2018, 07:44
Dnes barva u LED žárovek není žádný problém....
Ba naopak, daleko lepší jak u žrovek, kdy svítili celý živt jen jednou barvou. :o
Ráno žlutá, v poledne střední a večer bílá.....dle libosti majitele LED osvětlení.. (dance)
Vše v jednom zdroji.
Další trápitel hadů (dance)
Václav Třetí:
Použijte zapískovanou pojistku s charakteristik ou F a odpínací schopností 1500A hodnoty 1A a budete mít po starosti.
P.S. Všechna možná "zvířátka" potřebují nejen světlo, ale i teplo a to dodá pouze klasická žárovka. Úvahy o úspoře jsou v tomto případě nesmyslné, to by si dotyční nemuseli nic pořizovat a uspořili by nejvíce.
Fuk Tomáš:
Citace: pavel nejedly 14.06.2018, 07:47
A než jsem dopsal odpověď, objevil se tip na semaforovou žárovku. To mi přijde jako ultimátní řešení (nevěděl jsem, že se nějaké takové dělají a přijatelné peníze), pokud to není jen marketing výrobců.
Klasická žárovka (edisonka) je vždy kompromis mezi životností a světelnou účinností. U semaforových žárovek je tento kompromis zvolen s větším důrazem na životnost a s menším důrazem na světelnou účinnost (jsou žhaveny na nižší teplotu).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana