Pomôže mi zmeraná impedacia vypínacej slučky s výberom 6kA alebo 10kA ističov ?

(1/2) > >>

Milan Otras:
Zoberme si napríklad: V rozvádzači mostového žeriava ,  kde sú dotiahnuté masívne zberacie troleje ,  revízny merací prístroj Fluke 1653 nameral skratový prúd v prípade poruchy 4000A. Je pre mňa táto hodnota rozhodujúca či mám použiť ističe so skratovou odolnosťou  iba 6kA alebo mám tam použiť rovno 10 kA tak ako sa to používa aj v prípade silových rozvádzačov v priemysle ,  kde sú na vstupe prívodu pre pomocné obvody vyrážacej cievky deónu atď použité 10kA prístroje.

Radim Strycharski:
Citace: Milan Otras  10.06.2018, 21:17

V rozvádzači mostového žeriava ,  kde sú dotiahnuté masívne zberacie troleje ,  revízny merací prístroj Fluke 1653 nameral skratový prúd v prípade poruchy 4000A.

Takovému proudu odpovídá impedance 0,05 ohmu a to zcela jistě uvedený přístroj neumí změřit. Jestli se nemýlím, tak jmenovitý rozsah impedance u něj začíná na 0,2 ohmu. Při takovém měření je velká nejistota impedance a potažmo zkratového proudu, který může být klidně i o 100 % vyšší, než naměřená hodnota.

Miroš Jan:
Citace: Milan Otras  10.06.2018, 21:17

Zoberme si napríklad: V rozvádzači mostového žeriava ,  kde sú dotiahnuté masívne zberacie troleje ,  revízny merací prístroj Fluke 1653 nameral skratový prúd v prípade poruchy 4000A. Je pre mňa táto hodnota rozhodujúca či mám použiť ističe so skratovou odolnosťou  iba 6kA alebo mám tam použiť rovno 10 kA tak ako sa to používa aj v prípade silových rozvádzačov v priemysle ,  kde sú na vstupe prívodu pre pomocné obvody vyrážacej cievky deónu atď použité 10kA prístroje.

Milane, do průmyslu, dávám vždy jističe se zkratovou odolností 10kA. :)
Tak nějak to v průmyslu beru jako standard.     ;)

Milan Hudec:
Pouze bych připoměl, že je nutno počítat s nejhorší variantou tj.zapnutím do zkratu kde špička dělá cca.1, 5 × měřené hodnoty.
Takže v reálu budete 4000+4000 (skutečná ustálená hodnota)+4000 (špička).

Jirka Š. Svejkovský:
Pokud máte před jističi zkratově odolnou pojistku, je to celkem jedno. Jak už ale zaznělo, do průmyslu patří nejméně 10 kA nebo ještě lépe 25 kA.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana