Jaka je zatizitelnost pomocneho (rozbehoveho) vinuti 1f asynchronniho motoru?

<< < (4/5) > >>

Jan Franěk:
Citace: Pavel Koska  07.06.2018, 00:41

Cekal bych ze zde bude sposta expertu zabyvajicich se previjenim a opravami elektromotoru, kreri musi vedet presne jak se to dela. Ale zatim zadna odpoved v tomto smeru.

Velký omyl. Většina kolegů mlčí jen proto že odborníci na motory už vám odpovídají a mi ostatní k tomu už nemáme co dodat.

https://elektrika.tv/video/2015/150130_o_motorech-11_kdy_jde_o_tezky_a_kdy_o_lehky_rozbeh.mp4/?searchterm=Kastner

Zkuste se podívat na pár videí a pochopíte.

Samozřejmě se mezi ně počítá i Martin Kůrka a někteří další.

Jiří Kubík:
Historický motor z pračky je na obrázku v provedení b)
Dnes už se takové zapojení samozřejmě nepoužívá.

Pouštět do pomocného vinutí druhou  fázi se stálým posunem 120°
motoru určitě vyhovovat nebude.

Chápu ale, tu radost výzkumníka, když se to bude aspoň trochu točit.

I procházka slepou uličkou může člověku udělat spoustu radosti.

:)

Pavel Koska:
 (poklona)  za odkazy na video. Jak budu mit vecer cas podivam se na nej.
Tuto nebo podobnou diplomovou praci se mi nakonec podarilo vygooglit take.
Je to velmi uzitecny zdroj relevantnich informaci a odkazu na dalsi literaturu, tam uz se chytnu.
Pomocna faze musi byt samozrejme posunuta o 90 stupnu, akorat presneji rizena nez pres kondenzator.
Nepovazoval bych to za vyzkum princip je jasny, ze to bude fungovat je naprosto zrejme.

Take nerozumim ofenzivnimu stylu nekterych odpovedi a ustepacnym poznamkam o najivnich predstavach a slepych ulickach....

ACEOF ACES:
Jestliže motor není navržený na provoz s trvale připojeným rozběhovým/pomocným vinutím, tak je potřeba trvale procházející proud tímto vinutím snížit na takovou hodnotu, aby se motor jako celek nezačal přehřívat a nedošlo tak k jeho poškození.

Jan Franěk:
Citace: Pavel Koska  07.06.2018, 13:00

Take nerozumim ofenzivnimu stylu nekterych odpovedi a ustepacnym poznamkam o najivnich predstavach a slepych ulickach....

Já plně. Když podobní odborníci jako jsou Kastner a Kurka napíší že se to nevyplatí, nebude fungovat, nebo nebude dosaženo požadovaných vlastností, budu jim věřit. Není to o tom že by nechtěli nebo neuměli poradit, ale jen o tom že tyto bohaté znalosti už mají a vědí že k úspěšnému cíli prostě vede jiná cesta a na tu se mě snaží navést. Osobně bych jim byl velmi vděčný za ušetřený čas, prostředky a zklamání.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana