Možem zapojiť 3f el.ohrievač (3x400V) len na dve fázy (1x400V)?

<< < (4/5) > >>

Václav Třetí:

Já ještě dodám k té fotografii, že modrý vodič z přívodního kabelu by měl zůstat nezapojen, pokud mě oči neklamou, je spojen se zelenožlutým a to je špatně!

Pokud je přívod osazen pětikolíkovou vidlicí a zásuvka je zapojena přes chránič, ten bude padat - ovšem možná jen někdy, v tomto případě záleží na zapojení rozvaděče a ostatních spotřebičích.

stevo79:
Citace: Václav Třetí  18.05.2018, 11:04

Já ještě dodám k té fotografii, že modrý vodič z přívodního kabelu by měl zůstat nezapojen, pokud mě oči neklamou, je spojen se zelenožlutým a to je špatně!

ano vidite dobre, su spojene. Modry vodic ma byt nezapojeny aj v pripade ,ze je to starsia instalacia so 4kolikom?

stevo79:
Citace: Lukáš Rotrekl  18.05.2018, 10:50

Takto to dorazilo z výroby? Au.....

Z vyroby su zapojene len tie kable v pravo od sorkovnice (bledomedre a cierne kable)

Privodny kabel z lavej strany zapajal elektrikar.

A tie cervene machule okolo spiral je tmel aplikovany dodatocne, rovnaky tmel pouzil aj vyrobca ale bolo ho malo a popri spiralach predtym fucalo.

Au... je len ten tmel, alebo este nieco iné?

Patrik Mlynar:
Hmm, tepelna poistka vyvedena samostane na svorkovnicu a nikam nezapojena ? Tak, ako to je zapojene, to moze sposobit poziar, ziadna ochrana proti prehriatiu.
Az sa tam casom nahromadi prach, bude zabava.

Václav Třetí:
Ve staré i nové elektroinstala ci není u třífázových spotřebičů nutné použití kabelu s modrou žílou (nebo se nechá nezapojená),  pokud není z hlediska fukce potřebná, což je tento případ.

Nezapojené tepelné pojistky je třeba zapojit do nějakého ovládacího obvodu, který bude obsahovat stykač, který v případě přehřátí celé zařízení odpojí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana