Lze použít pro zasuvky a svetlo v koupelne jeden chranic?

<< < (2/4) > >>

Lukáš Rotrekl:
Taky by mě zajímalo proč to "ne".  Nevím co mě uniká, ale já tam problém nevidím.

Pavel Horský:
Já bych viděl zádrhel tak možná v bezpečnosti spojené s úrazem způsobeným např. pádem na kluzké podlaze za tmy, která by nastala možným výpadkem chrániče díky poruše spotřebiče do ní zapojeného. Ne všichni jsme stejní a jsou mezi námi i tací, kteří ve chvíli tmy propadnou nemalé panice. Proto třeba navrhuji osvětlení chodby, nebo místnosti do které vycházíme z koupelny, z jiného okruhu.

Štefan Beláň:
Citace: Lukáš Rotrekl  13.05.2018, 21:13

Taky by mě zajímalo proč to "ne".  Nevím co mě uniká, ale já tam problém nevidím.

Je nutné si uvědomit, že koncový obvod je vývod (obvod) za jední přístrojem (jističem, chráničem apod.)

Společný chránič 10-30mA pro světo a zásuvky nebude vyhovovat těmto platným předpisům  (norm)

33 2000-1 ed. 2       čl. 314.1 Uspořádání obvodů
33 2000-4-41 ed. 3  čl. 411.3.2 Automatické odpojení
3 2000-5-53 ed. 2    čl. 531.3.2 Nežádoucí vypínání
                            čl. 536 Koordinace elektrických zařízení
33 2000-5-57          čl. 537 Požadavky na koordinaci

Ludvík Kubík:
Citace: Korcaka  12.05.2018, 17:48

Situace je takove ze pri rekonstrukci mame v koupelne dve svitidla a jednu zasuvku. Kde svitidla jsou jedno na zdi a jedno na strope. Zasuvka je dle normy umistena v bezpecne vzdalenosti od umyvadla a slouzi pro vysousec vlasu. Zadny jiny spotrebic v koupelne neni. Proto vede moje otazka k tomu zda mohu pouzit jeden chranic LFN-25-2-030AC za nim budou dva jistice B16 a B6 pro zasuvku a svetlo pro koupelnu.

Jako elektrikář vám to takto klidně zapojím, pokud si nefénujete vlasy ve vaně a nemáte při koupání kluzkou podlahu! Promiňte, nechtěl jsem vás urazit! Jenom bych vám tam dal pro jistotu chránič typ A, a rád budu na místě, až bude RT moji práci hodnotit.

František Šohajda:
Normové hodnoty by se měli dodržovat .... (norm)
Ale musíme také zohlednit zda to máme doma, v bytě nebo v podniku, nemocnici, ústavu a podobně.
Když mě doma jednou za 25 let vyhodí FI 30mA a zhasne světlo i zásuvky ,  nic se neděje!!
Nebo ano?? ;D Doma klidně vydržím bez elektřiny i celý den! (dance)
Když FI vypadne na koupelně v ústavu,nemocnici  tam je dost velký problém!!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana