Může Fi ochránit motor při chybějící 1 fázi?
Fuk Tomáš:
Citace: Václav Třetí 26.04.2018, 07:23
Já jsem o tom přemýšlel také a bude problém v přesnosti spínání kontaktů spínače nebo stykače motoru, i malý rozdíl v době sepnutí bude chránič shazovat.
Musel by se ten umělý střed připojovat se zpožděním, nějakým pomocným relé - asi by stačilo prosté relé napájené “od motoru”.
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Kelbich 26.04.2018, 00:14
Přemýšlím o tom, tohle by snad mohlo fungovat, ale odpor bych zapojil ne na PE, ale na N před chránič.
Háček je v tom, že tam N vůbec nemusí být.
ACEOF ACES:
Proudový chránič typu G by měl při jmenovitém reziduálním proudu vypínat v rozmezí 10ms až 300ms.
Fuk Tomáš:
Citace: ACEOF ACES 26.04.2018, 12:36
Proudový chránič typu G by měl při jmenovitém reziduálním proudu vypínat v rozmezí 10ms až 300ms.
Bojím bojím, že na tom umělém středu bude prvních pár desítek ms po sepnutí prvního (nejrychlejšího) kontaktu stykače pěkná divočina. (A obzvlášť, pokud by se jako umělý střed vzal střed hvězdy na motoru.)
Hugo K.:
Já bych motor připojil přes stykač.Stykač bych ovládal stoptlačítkem. Na přívod bych zapojil tři "signálky", pokud možno spolehlivější než běžná žárovka. Dále zaměstnal důchodce, počet dle délky provozu, který by sledoval signálky. V případě, že jedna nesvítí, praští do stoptlačítka. A šlo by to i bez FI. ;) ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana