Může Fi ochránit motor při chybějící 1 fázi?
Jiří Schwarz:
V časopisu Praktická elektronika vyšel opět nějaký návod na hlídání přítomnosti všech 3 fází.
A reagoval na to jeden čtenář, který to napadl a tvrdí, že lepší je použít na ochranu motoru proudový chránič.
Uniklo mi něco?
Já si neumím představit na co by měl chránič při absenci jedné fáze reagovat, jak by mohl pomoci.
Pro mě z odborného hlediska padá celé tento "odborný" časopis na úplné dno a stává se z něj žumpa.
Fuk Tomáš:
No, já bych si dovedl představit hlídač symetrie 3 fází, postavený ze tří odporů (nebo kondů) do hvězdy, s uzemněným středem (plus ten RCD). Nicméně zakoupený profesionální hlídač bych považoval za rozhodně vhodnější.
Václav Třetí:
Praktická elektronika-Amatérské radio upadá, to je bohužel fakt posledních let. Ve třicet let starých číslech se najdou příspěvky, které jsou stále použitelné, některé i stále aktuální, zato mnoho nových z poslední doby jsou nepoužitelné, nefunkční, vadné návrhy DPS.
To kol. Fuk: Jako spolehlivější bych viděl použití takto provedeného umělého středu sítě z odporů zapojeného na vyhazovací cívku proti N sítě. Vyhazovací cívku nasadit na motorový spouštěč a je ochrana komplexní.
Fuk Tomáš:
Citace: Václav Třetí 25.04.2018, 12:30
To kol. Fuk: Jako spolehlivější bych viděl použití takto provedeného umělého středu sítě z odporů zapojeného na vyhazovací cívku proti N sítě. Vyhazovací cívku nasadit na motorový spouštěč a je ochrana komplexní.
To určitě, ale kam se podělo to RCD? :D
Čestmír Kubáček:
Zlatej motorovém spouštěč s vypínací cívkou 400V. Pouze 1 fázi nekontroluje vypínač, samotnéj motoráky chrání taky dobře. A RCD před tím vším a klid.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana