Jak rozumně zrecyklovat starou jadernou elektrárnu?
Jan Franěk:
http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/obrazem-miliardy-splachnute-do-ryna-nemci-nakonec-udelali-z-jaderne-elektrarny-lunapark-1346008?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Docela zajímavé řešení. Osobně bych něco podobného rád viděl u uhelných elektráren.
I když mě po podobných tvrzeních vždycky napadne věta z jednoho "kultovního" filmu. No a dělníci (horníci) nebudou mít co žrát. ;D
Tak možná je přeškolit na "světský" ;D (dance)
Jan Kelbich:
V mých představách bych očekával, že projekt takového rozsáhlého díla jako je jaderná elektrárna zahrnuje nejen stavbu a provoz, ale i demolici po ukončení životnosti. Ale je to jen moje představa.
Citace: Jan Franěk 25.04.2018, 08:31
Tak možná je přeškolit na "světský" ;D (dance)
Přikládám něco k pobavení.
Fuk Tomáš:
V tomto případě se ovšem nejedná o recyklaci staré jaderné elektrárny, nýbrž elektrárny nikdy nespuštěné (nenaládované palivovými články). To je asi tak 1% problému s recyklací skutečné elektrárny.
Jan Franěk:
Citace: Fuk Tomáš 25.04.2018, 23:42
V tomto případě se ovšem nejedná o recyklaci staré jaderné elektrárny, nýbrž elektrárny nikdy nespuštěné (nenaládované palivovými články). To je asi tak 1% problému s recyklací skutečné elektrárny.
Máš pravdu. Taky bych nechtěl aby si mé děti hrály v Černobilu 8) . Celé je to spíš nadsázka a malá inspirace že když se chce, může jít pomalu všechno. Prostě mě to jen velmi zaujalo.
Pavel Ryšavý:
Co Three Mile Island? Tam se druhý blok už rozebírá. Určitě by se dalo něco dohledat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana