Jakou hodnotu by měla mít pojisková vložka E27 aby vypadla při 15V/16A?

<< < (4/5) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Fuk Tomáš  25.04.2018, 16:08

Ono je tam dokonce několik svorek označených “24”,  a jedna z nich je ukostřená.

To jsem si také všiml a přemýšlel jsem jestli je to ovládání zapojeno mezi L1 a PEN...

Citace: Juraj Rojko  25.04.2018, 17:18

... (Existují vůbec LED, které vydrží závěrné napětí 230V?)

Podle některých autorů, co se chtějí proslavit na webu nějakou zajímavou levnou drobností, musí existovat  ;D
Ale pozor, při 230V efektivních by měla dioda mít závěrné napětí přes 320V
Třeba jsou tam 2 antiparalelně a na srážecím odporu klidně protopíme nějaké 4W  :'(

Václav Třetí:

LED na 230V se běžně dodává v podobě rozvaděčových kontrolek. Zrovna nedávno jsem jich montoval několik v nerozebirateln ém rozvaděčovém provedení, přístupné jsou pouze vstupní svorky a u nich  označení 230V~ 5mA. Nijak zásadně se nehřejí.

Fuk Tomáš:
To už ale není LED (nakreslená v tom schématu nabíječky, a tedy ta, po jejímž max. závěrném napětí se ptal kol. Rojko),  nýbrž signálka osazená LED, a dále zpravidla dvojicí obyčejných diod a srážecím odporem.

Jan Kelbich:
Teda pobavilo mě to hodně.
Samozřejmě je hned vidět záměna popisu svorek pro připojení akumulátoru, dále ten zkrat zdroje S3, nepochopitelné svorky s čísly 1, 24, 18, 12 ....
Proč je vlastně použit uzlový usměrňovač a ne můstkový ?
T2 (BC517 !) se rozepne možná ani ne jednou (chybí dioda u RELRAS1215),  ale třeba to zachrání kondenzátor C2 ....
Regulace proudu prakticky žádná, ....
A tazatel tady řeší 16 A pojistku.
Celé je to tak trochu jak když pejsek s kočičkou vařili dort.
No prostě technický kabaret.

Citace: Václav Třetí  25.04.2018, 15:43

Někdo má zřejmě stroj času.

Taky jsem si všiml, (ale to jsou pondělní noviny a ty teprve vyjdou  :D)

Jinak k těm LED, mám vyzkoušeno, že staré LQ z Vrchlabí vydržely v závěrném směru 537 V (přes 30 kΩ odpor). Tím ale nikomu neradím, že by se na to měl spoléhat.

Václav Třetí:
Je to celé blbost.

Takhle bych viděl potřebu zkonstruovat startovací zdroj 1000A a ne nabíječku do 15A. Ovšem samozřejmě bez funkčních i bezpečnostních závad.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana