Proč se po výměně elektroměru vypíná hlavní jistič občas sám?

<< < (2/3) > >>

Aleš Hána:
No přiznám se, že už mě napadla myšlenka, zda se nějakým způsobem "nebije" FVE ze sítí, protože je fakt, že k výpadkům pravidelně dochází v brzkých ranních hodinách, což se nějakým způsobem kryje se začátkem aktivity FVE. Zvláštní ale je, že se to děje nepravidelně. Např. v neděli a včera k vyhození jističe nedošlo, možná tím, že bylo zamračeno a FVE produkovala malý výkon. Dnes bylo jasněji a někdy kolem půl šesté opět došlo k výpadku. Nevím ale, jestli to není jen má teorie. Zkusím kontaktovat dodavatele FVE co on na to.

Vratislav Fugl1:
Osobně bych FVE až do příjezdu servisu vypnul. Můžete i zkusit připojit  za plného slunečního svitu. Nahrajte si přitom, třeba na mt, údaje běžící na displei měniče.

Fuk Tomáš:
Citace: Aleš Hána  17.04.2018, 20:47

...Zvláštní ale je, že se to děje nepravidelně. Např. v neděli a včera k vyhození jističe nedošlo...
To může záležet na tom, do kterého místa sinusovky se ten střídač právě trefí. Podobně, jako když vrazíte velké trafo do zásuvky - někdy jistič vyhodí, někdy ne.

Jirka Š. Svejkovský:
Střídač přece žádnou sinusovku sám nevyrábí, pouze kopíruje tu síťovou. Alespoň ty typy, které znám já.

Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  18.04.2018, 12:09

Střídač přece žádnou sinusovku sám nevyrábí, pouze kopíruje tu síťovou. Alespoň ty typy, které znám já.

Tady se ale řeší nějaký nestandardní problém, vyvolávající pochybnost o správné funkci toho “kopírování”.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana