Budou 2,5 vodiče držet v bezšroubové variantě zásuvek ABB Tango?

<< < (2/2)

Václav Třetí:
  Nemám je rád a s CY 2,5 bývá problém. Je na nich vidět, že strojek má svůj původ v německých přístrojích, kde se běžně zásuvky zapojují s CY 1,5. Jak psali kolegové, na staré rozvody TN-C bez dalších opatření nepoužitelné.

Vypečené jsem je už vícekrát viděl, zejména pokud byly použité na starších rozvodech jako modernizace. Viditelně nebyly dodrženy doporučené podmínky montáže. Délka vodiče po odizolování je předepsána a "namalována" na úchytném rámečku.

Edit: viz kol. Bašta

Jirka Š. Svejkovský:
Potvrzuju, že průběžné zapojení (6x vodič Cu 2,5) je docela maso. Jsou v jednom místě, takže je to hodně napružené. Už mi díky tomu i vyskočil vodič ven. Chce to dodržet délku odizolování a vodiče dopředu srovnat tak, aby se co nejméně ohýbaly tlakem na strojek při montáži.

Citace: Bašta Roman  06.04.2018, 07:54

použít pod zásuvku bezšroubové svorky (v případě vodičů Al s brusnou pastou!)

Brusnou pastu bych nechal na jiné příležitosti a radši bych použil pastu kontaktní.

Milan Hudec:
Tak jak uvádí p.Horský.
Přívod zespoda, a vodiče nepřipojovat nakrátko, ale musí v krabici tvořit stlačitelné esíčko, které je nutno předřipravit před montáží strojku.
Pokud se týká montáže do sádrokartonu, vyplácí se mě postup použití dlouhých vrutů, kdy je strojek do krabice vtáhnut jejich pomocí, nikoli tlakem přes vodiče na dno krabice, která pk mizí v nenávratnu dutiny stěny.

Lukáš Rotrekl:
Výrobce u této zásuvky uvádí pro montáž do SDK:¨
Citace

Při montáži do sádrokartonu použijte krabice KU68 LA, KI 68 L, KPM 64 s montážním kroužkem MKU 64 (dodává Kopos Kolín).

Milan Hudec:
Jehož výroba byla ukončena.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana