Kde sehnat elektrikáře pro opravu jedné zásuvky?

<< < (8/12) > >>

Lukáš Láryš:
Citace: David Hruda  28.03.2018, 22:53

Představa, že pan mistr sedí doma židli s nářadím u ruky, aby po vašem zavolání okamžitě vyrazil a provedl žádané je sice hezká, ale takhle to opravdu nefunguje a ani nemůže fungovat.
Problém je v tom, že práce je tolik, že aby se z toho člověk nezbláznil, musí plánovat dost dlouho dopředu, musí tam mít nějaké rezervy na nečekaně vzniklé komplikace a musí taky někdy i žít svůj normální život.
Není problém dělat 7 dní v týdnu 20 hodin denně, ale jak dlouho to můžete vydržet? Takže běžná lhůta na malou práci pro neznámého zákazníka je ten měsíc nebo déle.
Pokud je to zákazník, kde jsem něco dělal a trochu vím, do čeho jdu, mohu se domluvit na tom, že jakmile mi zbyde trochu času, tak zajdu.
No a pak jsou klíčoví zákazníci, kteří mají prioritu...

Naprostý souhlas!
Kdysi jsme tyhle drobné opravy dělali, ale postupem času jsem došel k závěru, že to nemá smysl, výdělek nula a většinou jste za blbce, nebo zloděje.
Bohužel jsou tyhle opravy velice často spojeny s nějakým problémem, který vám zákazník do telefonu neřekne (výměna zásuvky umístěné půl metru nad vanou, napojení zvonkovým drátem, ulomený hliníkový drát zamaskovaný za strojkem zásuvky po předchozím neúspěšném pokusu o opravu a následné svedení viny na montéra, atd.)

Zdenek Hejčl:
Ano, každý kouká na cenu, proto se snažím dělat jízdy kloubené. 
Zakázky v ose cesty, ano někdy to trvá déle, než se to zkoordinuje, ale zákazník ušetří...
Ano problém je tehdy, pokud to chce hned, pak se přejíždí napříč republikou a stojí to podstatně více.  o:-)
Zákazník chtěl hned, tak 2 dny v Uherském Hradišti a přejezd do Prahy, a to bydlím uprostřed cesty...

IM:
Citace: Jan Franěk  28.03.2018, 09:16

Hlavně ze obchodní dovednosti jsou pro mnoho elektrikářů sprostá slova.  (doh)

Vidím to opačně. Obchodní dovednosti vynikající, odbornost ubohá. Hlavně mám na mysli revizní zprávy, se kterými jsem se setkal. Nejméně polovina na odebrání osvědčení.
 :(

Pavel Horský:
Citace: Milan Illek  29.03.2018, 00:27

Hlavně mám na mysli revizní zprávy, se kterými jsem se setkal. Nejméně polovina na odebrání osvědčení.
 :(

A v čem vidíte problém?
Kvůli čemu by měli oni revizní technici přijít o osvědčení?
Docela by mě to zajímalo.
Mnozí borci by kamenovali své kolegy např. za uvedení již neplatné ČSN nebo špatně formulovaný text ve vyhodnocení stavu revidované instalace nebo zařízení.
RT strčí hlavu do oprátky již samotným vystavením revizní zprávy a je jen na něm, jak se postaví k samotné revizi.
Mě hodně vadí, že spousta RT píší revize tzv. od stolu. Poznám to jednoduše vždy, když si mě někdo zavolá na pravidelnou revizi po předchozím RT. To se pak nestačím divit. A zákazník se tomu kolikrát směje. Nedochází mu, že se směje především své blbosti, díky které platil celá léta peníze jen za vzduch.
No nic, toto vlákno je o absenci elektrikářů, tak se asi o revizích budeme bavit někde jinde  ;)

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský  29.03.2018, 07:54

...
Mnozí borci by kamenovali své kolegy např. za uvedení již neplatné ČSN ...

Tady je obrovský rozdíl jestli je to revize výchozí nebo pravidelná.
Pravidelnou většinou nemohu udělat přesně podle aktuálně platných ČSN, protože nejedna změna normy by zařízení nebo rozvod mohla posunout do nevyhovujícího stavu

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana