Proč po zkratu a znovu nahození jističů byl obvod již bez napětí?

<< < (2/3) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Už jsem zažil, kdy po zkratu shořel PEN (N). Pak by se to chovalo podobně.

Jan Bocek:
Citace: Michal0303  25.03.2018, 15:46

3) novou elektriku jsem tam dělal já, jsem vyučený elektrikář (neživím se s tím),  takže vím co kde je jak zapojené, ale po včerejšku jsem si už nevěděl rady ani já. Nicméně... .....

Z celého popisu vyplývá, že vám již dávno jako elektrikáři "ujel vlak". "Nicméně" vše již bylo řečeno, ale doporučoval bych kontrolu celé instalace. Začal bych nakreslením zjednodušeného schéma zapojení, abych viděl zdá je to TNC nebo již TNS. Jak to máte s tím PEN a dále PE a N. Pak to chce celou instalaci kvalifikovaně  proměřit.

Ta porucha je signálem, že se může v budoucnu něco přihodit, jak již kolegové upozornili. Někdy to může být velice bolestné....ne jen oprava kotle.

ACEOF ACES:
Přerušení vodiče N mohl způsobit také vadný proudový chránič, jsou-li jím postižené obvody chráněny.

Vodič N má být připojený na svorce proudového chrániče označené N, aby se při vypínání přerušil později než fázové vodiče a při zapínání spojil dříve než fázové vodiče.

Roger:
Že se zkratováním světelného okruhu vypálí N u zásuvkového okruhu je zvláštní. Máte TNC nebo TNS a Fí?

Začněte tím, že si namalujete schema, kudy co vede. Tedy pokud to bezpečně víte. Psát jak na to nebudu, místní by přišli o práci a dali by mi zase ban. Ale používám i ZO 08 za pár korun (290,-)

Juraj Rojko:
Nikdo nemluví o N zásuvkového okruhu. Přerušilo se N někde na přívodu před rozdělením na okruhy. Jinak by to nemělo popisované projevy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana